γιατρός-δεν-αναλαμβάνει-ανεμβολίαστ-931671
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.08.2021 | 15:30

Γιατρός δεν αναλαμβάνει ανεμβολίαστους

Γιατρός από την Αλαμπάμα αρνείται να αναλάβει πλέον αναμβολίαστους ασθενείς.  Την εξήγηση την έδωσε στο Facebook: «Η Covid είναι ένας ελεεινός τρόπος να πεθαίνεις και δεν μπορώ να τους βλέπω να πεθαίνουν έτσι»…

Γιατρός αρνείται να αναλάβει ανεμβολίαστους ασθενείς: «Δεν μπορώ να τους βλέπω να πεθαίνουν έτσι»

Ο Dr. Jason Valentine, ο οποίος δουλεύει σε κλινική στην Αλαμπάμα, ανέβασε μια φωτογραφία του στο Facebook δίπλα σε μια πινακίδα που έγραφε: «Από την 1η Οκτωβρίου 2021, ο Dr. Valentine δεν θα δέχεται πια ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19», σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας (AL.com).

Η ανάρτηση κατέβηκε αργότερα από το Facebook και υπάλληλος μάλιστα της κλινικής Diagnostic and Medical Clinic Infirmary Health έκλεισε το τηλέφωνο όταν τον ρώτησε δημοσιογράφος της New York Post για τον γιατρό.

Πριν την κατεβάσει, ο γιατρός έγραψε ακόμα πως είπε σε τρεις ανεμβολίαστους ασθενείς του να ενημερωθούν για το εμβόλιο. «Ούτε θεωρίες συνωμοσίας, ούτε δικαιολογίες», σχολίασε.

Η Αλαμπάμα είναι μια πολιτεία με ποσοστό εμβολιασμένων μόλις στο 36%, πολύ χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο του 52%, σύμφωνα με τον CDC.

«Δεν έχουμε για την ώρα καμία καλή θεραπεία για τη σοβαρή ασθένεια, αλλά έχουμε καταπληκτικά μέσα αποτροπής με τα εμβόλια … Δεν μπορώ και δεν θα αναγκάσω κανέναν να κάνει το εμβόλιο, αλλά επίσης δεν μπορώ να συνεχίσω να βλέπω τους ασθενείς μου να υποφέρουν και να πεθαίνουν από μια ασθένεια που μπορεί να αποτραπεί», εξήγησε κατόπιν το σκεπτικό του σε γράμμα που απέστειλε στους πελάτες του…