Γιατρός από την Κρήτη…. στο survivor στο Αφγανιστάν

Θα μπορούσε να ήταν φάρσα ή πρωταπριλιάτικο. Κι όμως. Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Απίστευτο μεν, αληθινό δε!

Όπως θα δείτε και στο επίσημο έγγραφο που κατ’ αποκλειστικότητα εξασφάλισε η εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου στο Ράδιο Κρήτη, ο γιατρός στον Άγιο Νικόλαο, ενημερώνει τον Ιατρικό Σύλλογο λαισθίου ( Ι.Σ.Λ ) στον Άγιο Νικόλαο, ότι για τους επόμενους 6 μήνες θα απουσιάζει στο Αφγανιστάν για τις ανάγκες γυρίσματος του survivor.

Το θέμα ως εδώ θα μπορούσε να έχει εξαιρετικά ξεκαρδιστικό ενδιαφέρον (ως καλαμπούρι), ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αναμένεται όπως φαίνεται να γίνουν ακόμα σοβαρότερα.

Η ιστορία που κρύβεται πίσω από το περιστατικό και την επιστολή του ιατρού προς τον Ι.Σ.Λ είναι τουλάχιστον θλιβερή και ίσως και επικίνδυνη.

Ο συγκεκριμένος γιατρός (αποστολέας της επιστολής) φέρεται να εμπλέκεται σε σοβαρή υπόθεση επίθεσης, απειλών και εξύβρισης. Ωστόσο μετά και από αυτό φαίνεται να βαρύνεται και με μια ακόμη «κατηγορία» αφού λειτουργεί παραπλανητικά απέναντι στο επίσημο όργανο του οποίου είναι μέλος, παραπληροφορεί τα μέλη του ΔΣ και διασπείρει ψευδή στοιχεία προς του ασθενείς του, από την στιγμή που όπως διαπιστώσαμε λειτουργεί κανονικότατα το ιατρείο του…

Τα θύματα του, φαίνεται, όπως προκύπτει και από σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που επίσης έχουμε στην διάθεση μας, να καταγγέλλουν τον φερόμενο ως δράστη επανειλημμένα για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Παρ’ όλα αυτά ο γιατρός συνεχίζει ανενόχλητα να παρέχει υπηρεσίες υγείας στον Άγιο Νικόλαο σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ χωρίς κανένας να μπορεί να τον τιμωρήσει και να τον συνετίσει όπως φαίνεται.

Πριν από μερικές εβδομάδες ένα ακόμα περιστατικό με φερόμενο ως δράστη τον γιατρό έλαβε χώρα στον Άγιο Νικόλαο και θύμα συνοδό ασθενούς αυτή τη φορά.

Ο Ιδιώτης ιατρός, συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, φέρεται να άσκησε λεκτική και σωματική βία όπως καταγγέλθηκε, σε γυναίκα συνοδό ασθενούς και μάλιστα ηλικίας άνω των 60 ετών όταν ζήτησε απόδειξη για τα χρήματα που κατέβαλε, μετά την εξέταση!

Για το περιστατικό υπάρχει καταγραφή και στο Αστυνομικό τμήμα του Αγίου Νικολάου, στο οποίο και προσήχθη ο γιατρός.

Την αποκάλυψη έκανε από την ραδιοφωνική του εκπομπή «ΠΥΞΙΔΑ» στο Ράδιο Κρήτη 101,5 ο δημοσιογράφος Κώστας Συλιγάρδος την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα εξύβρισης και απειλής από τον ίδιο στην προσπάθεια του να διερευνήσει το περιστατικό και την καταγγελία:

«Επικοινώνησα ως όφειλα άμεσα με τον ιατρό προκειμένου πριν δημοσιοποιήσω το περιστατικό για το οποίο υπάρχει αρκετό υλικό, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να καταγράψω για τις ανάγκες του ρεπορτάζ την δική του θέση και την άποψη του για ένα περιστατικό που κηλιδώνει τον ιατρικό κόσμο και γεννά ερωτήματα κατά πόσο είναι το πρώτο ή το τελευταίο περιστατικό.

Στις 24/5/18 στις 14:31 επικοινώνησα μαζί του. Στα 0:56 sec που διήρκησε η συνομιλία μας και αφού άκουσε το όνομα και την ιδιότητα μου με εξύβρισε με τον πλέον χυδαίο τρόπο, εννοείται χωρίς καν να θελήσει να αναφέρει οτιδήποτε για την καταγγελία και το περιστατικό εις βάρος του».

Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε άμεσα στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τοπικά, αλλά και κεντρικά, στην ΥΠΕ Κρήτης, και ο ιατρός έχει κληθεί σε απολογία.
Στην εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου μίλησε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Νικολαράκης, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος ότι η υπόθεση θα φτάσει στο τέλος.

Η συνέχεια είναι γνωστή.

Ο ιατρός εκλήθη από τον ιατρικό σύλλογο στον Άγιο Νικόλαο για να απαντήσει με την επιστολή που σας παρουσιάζουμε προκειμένου να αποφύγει αφ ενός την διαδικασία και αφ ετέρου να εξευτελίσει τον φορέα και την λειτουργία του.

Πηγή: ekriti.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΣ, ΚΡΗΤΗ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, SURVIVOR


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!