Γιατί τα καπάκια των στυλό έχουν αυτή την τρύπα;

Τα κλασικά αυτά στυλό υπάρχουν σε όλα τα σπίτια. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί εδώ και αρκετά χρόνια το καπάκι τους έχει αυτή την τρύπα. Το 1991 η BIC αποφάσισε να φτιάξει έτσι τα καπάκια για λόγους ασφαλείας.

Τα παιδιά συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα τους διάφορα αντικείμενα. Ειδικά όσα είναι κάτω των τεσσάρων ετών μπορεί να καταπιούν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε έναν ενήλικα ο οποίος αφηρημένος μασάει το καπάκι όταν σκέφτεται ή είναι αγχωμένος. Σε μια τέτοια περίπτωση το καπάκι θα μπορούσε πολύ εύκολα να σας κόψει την αναπνοή. Η τρύπα βοηθάει το άτομο να πάρει την απαραίτητη δόση οξυγόνου πριν φθάσει το ασθενοφόρο. Η απόφαση στηρίχθηκε από σχεδόν όλες τις μεγάλες μάρκες του στυλό και το British Standards Institution τροποποιήθηκε με της συστάσεις σχετικά με την παραγωγή και τη χρήση τους. Η λύση αυτή σώζει τη ζωή περισσότερων από 100 παιδιά ετησίως.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΥΛΟ, ΤΡΥΠΑ, ΚΑΠΑΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!