Γιατί τα γυναικεία πουκάμισα έχουν τα κουμπιά στα αριστερά;

Μπορεί κάποιες από τις κυρίες να μην το έχουν παρατηρήσει καν, οι κάποιες άλλες να μην παραξενεύονται για τη θέση των κουμπιών στο πουκάμισό τους, αλλά η ύπαρξή τους στην αριστερή πλευρά του ρούχου έχει το δικό της συμβολισμό.

Πρόκειται για ένα ζήτημα με πολλές και διαφορετικές θεωρίες, με την επικρατέστερη, ωστόσο, να σχετίζεται με τον θηλασμό και το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι δεξιόχειρες, άρα τις βολεύει περισσότερο όταν ανοίγουν το πουκάμισο.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν ότι οφείλεται στο γεγονός πως οι άντρες κουβαλούσαν τα όπλα με το δεξί χέρι και θεωρούσαν πιο φυσικό να ξεκουμπώνουν το πουκάμισο με το άλλο χέρι, σε αντίθεση με τις γυναίκες που δεν χρειαζόταν να οπλοφορούν.

Η πιο αστεία θεωρία βέβαια έχει να κάνει με τον Ναπολέοντα και το γεγονός ότι οι γυναίκες τον κορόιδευαν που έβαζε το χέρι του στο γιλέκο, έτσι ζήτησε να αλλάξουν θέση στα κουμπιά των γυναικείων πουκαμίσων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ, ΘΕΩΡΙΕΣ, ΚΟΥΜΠΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!