Γιατί πρέπει να διαγράψεις τον πρώην σου από το Facebook -Τι «κίνδυνος» υπάρχει

Μπορεί να χωρίσατε και να τραβήξατε ξεχωριστούς δρόμους στη ζωή σας, αλλά δε θες να διαγράψεις τον πρώην σου από τη λίστα των φίλων σου στο Facebook. Ο χωρισμός σας ήταν ήρεμος, ώριμος και φιλικός, οπότε δεν έχετε και τίποτα να χωρίσετε πλέον μεταξύ σας, άρα κρατάτε τυπικές σχέσεις.

Ωστόσο, το να παραμένετε φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να βλέπετε την καθημερινότητα ο ένας του άλλου κρύβει κινδύνους που δε φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Οπως αποκαλύπτει η μελέτη «Cyberpsychology, Behavior and Social Networking» φαίνεται πως το να συνεχίσετε να είστε φίλοι δεν κάνει καλό στην υγεία σου. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της έρευνας ρωτήθηκαν 400 άτομα σχετικά με το πόσο συχνά επισκέπτονται το κοινωνικό προφίλ του πρώην συντρόφου τους στο Facebook.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως οι περισσότεροι δεν είχαν ουσιαστικά ξεχάσει το χωρισμό τους, συνεχίζοντας στη ζωή τους. Πολλοί επίσης, θα ήθελαν να συνευρεθούν ξανά μαζί με τον πρώην σύντροφό τους, ενώ λιγότεροι είχαν κάνει όντως το επόμενο βήμα, προχωρώντας στη μετέπειτα ζωή τους, ανακαλύπτοντας νέα ενδιαφέροντα και καινούριες ευκαιρίες.

Φυσικά αν εξακολουθείς να τρέφεις αισθήματα για τον πρώην του, σίγουρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ο καταλληλότερος φίλος για να συμβουλευτείς. Έτσι, θα σε βάζει σε ένα διαρκή πειρασμό να παρακολουθείς ανελλιπώς πως είναι η ζωή του μετά το τέλος της σχέσης σας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, FACEBOOK, ΔΙΑΓΡΑΦΗ, ΠΡΩΗΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!