γιατί-ο-ιερώνυμος-έπαυσε-από-πρωτοσύγ-204176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.04.2019 | 12:59

Γιατί ο Ιερώνυμος έπαυσε από Πρωτοσύγκελο τον Αχίλλιο Τσούτσουρα

Θέμα χρόνου ήταν για τους παροικούντες την… Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου η απομάκρυνση του αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου Τσούτσουρα από το αξίωμα του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης.

Σήμφωνα με δημοσίευμα του onlarissa.gr, η αντίστροφη μέτρηση, είχε ξεκινήσει με την επικράτηση του Ιερώνυμου στην εκλογική διαδικασία της Ιεράς Συνόδου για την ανάδειξη του διαδόχου του μακαριστού Ιγνατίου, σε μία «μάχη» όπου ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λαρίσης είχε λάβει τότε τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 40 ψήφων από την Ιεραρχία.

Έκτοτε ακολούθησαν δύο σημαντικά γεγονότα: Το πρώτο αφορά στην απόφαση του Αχίλλιου Τσούτσουρα να θέσει – κατά πληροφορίες του onlarissa.gr – από τον περασμένο Νοέμβριο την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του Ιερώνυμου, με το «νο2» της Μητρόπολης να θέλει προφανώς να διευκολύνει τις καταστάσεις.

Το δεύτερο αφορά την πρόθεση του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές σε δομές και πρόσωπα, με στόχο να προωθηθεί η στρατηγική και το όραμά του για τη Μητρόπολη. Αυτό εξάλλου ο κ. Ιερώνυμος το είχε διαμηνύσει δημόσια σε αρκετές συνεντεύξεις του, την ώρα που άνθρωποι από το περιβάλλον του εκτιμούσαν πως εντός των προαναγγελθεισών αλλαγών θα ήταν και ο πρωτοσύγκελος.

Αυτή φέρεται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επεικαλείται το onlarissa.gr, να είναι και η εξήγηση που έδωσε ο κ. Ιερώνυμος στον π. Αχίλλιο στην κατ’ ιδίαν πρόσφατη συνάντησή τους, κατά την οποία ανακοινώθηκε στον τελευταίο η παύση του από πρωτοσύγκελος.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης φέρεται να μετέφερε στον αρχιμανδρίτη πως η απόφασή του στηρίζεται στη διαφορετική στρατηγική που θέλει να χαράξει στη Μητρόπολη, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως ενδεχομένως να αφήσει τη θέση του πρωτοσύγκελου κενή!

Παρά τα όσα προαναφέρθηκαν, έχει την αξία του πάντως να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Λαρίσης σε κάθε του δημόσια εμφάνιση έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον αρχιμανδρίτη, στον οποίο επεσήμανε πως θα παραμείνει ως έχει σε ότι αφορά την υπόλοιπη παρουσία του στη Μητρόπολη και στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου…