γιατί-η-αγορά-μαιμού-rolex-έχει-γίνει-μόδ-934767
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.01.2022 | 10:18

Γιατί η αγορά «μαιμού» Rolex έχει γίνει μόδα για τους πλούσιους

Το όνομα Rolex έχει γίνει συνώνυμο της υψηλής ωρολογοποιίας και τα ρολόγια αυτής της εταιρείας έχουν εξελιχθεί σε σύμβολο πλούτου και πολυτέλειας. Δεν είναι τα πιο σπάνια ή ακριβότερα ρολόγια στον κόσμο (αν και δεν είναι καθόλου φθηνά), αλλά κανένα άλλο ρολόι στον κόσμο δεν έχει καταφέρει να γίνει «σύμβολο στάτους», όπως ένα Rolex. Ακόμη και άτομα που δε γνωρίζουν τίποτα για τα ρολόγια θα αναγνωρίσουν και θα εντυπωσιαστούν από ένα Rolex.

Ωστόσο, αυτό το τίμημα πληρώνεται, καθώς τα Rolex γίνονται συχνά στόχος κλεφτών. Ένας «επαγγελματίας» κλέφτης εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει ένα Rolex στο χέρι μας με αποτέλεσμα όποιος το φορά συχνά να διατρέχει κίνδυνο μη του το κλέψουν.

Τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε δραματική αύξηση στις κλοπές ρολογιών Rolex στην περιοχή του Λος Άντζελες. Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι, στην εποχή του κορονοϊού, οι τιμές ενός Rolex έχουν αυξηθεί στην «μαύρη αγορά». Δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν τα ρολόγια Rolex ”ως το πιο επικίνδυνο ρολόι του κόσμου”.

Σήμερα μερικοί από τους πλουσιότερους συλλέκτες ρολογιών του Λος Άντζελες ξοδεύουν τεράστια ποσά για την αγορά ενός «σούπερ μαϊμού» ψεύτικου Rolex. Πρόκειται για τόσο καλές αντιγραφές που ξεγελούν ακόμη και έμπειρους συλλέκτες ρολογιών, πόσο μάλλον εγκληματίες .

«[Θα] πάρουν ένα Rolex αξίας 200.000 δολαρίων και θα το αντιγράψουν, χρησιμοποιώντας ανοξείδωτο ατσάλι και άλλα μέταλλα, έτσι μοιάζει με το πρωτότυπο, αλλά κοστίζει ίσως 2.000 έως 3.000 δολάρια ανά ρολόι… , λέει στους Times ο διευθυντής πολυτελών ακινήτων Μπράιαν Πιλ με έδρα το Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το Business Insider, η κατασκευή ενός και μοναδικού Rolex χρειάζεται περίπου έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί. Κάθε στάδιο της παραγωγής ελέγχεται αυστηρά για την ποιότητά του, προτού γίνει η μετάβαση στο επόμενο. Ο αυστηρός έλεγχος πραγματοποιείται ακόμα και κατά την τήξη των πολύτιμων μετάλλων, όπως του χρυσού και του ασημιού, που χρησιμοποιούνται στα αξεσουάρ.

Τα μέταλλα που χρησιμοποιεί, όπως το ατσάλι, ο χρυσός και η πλατίνα, βρίσκονται στην κορυφή της ποιότητας. Η συναρμολόγησή τους επίσης αποτελεί μια εξαιρετικά σχολαστική και επίπονη διαδικασία.

Ακόμα και αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα η εταιρεία αναλαμβάνει να το επιδιορθώσει, κάνοντάς το σαν καινούριο. Χάρη σε όλες αυτές τις παραμέτρους, ένα ρολόι Rolex, με λίγη προσοχή, μπορεί να εξελιχθεί σε επένδυση ζωής.

Δείτε ένα βίντεο για τους παράγοντες που ανεβάζουν την τιμή των Rolex :

πηγή: huffingtonpost.gr