γιατί-εξαφανίστηκε-η-μασκότ-των-mcdonalds-1155034
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.03.2023 | 06:00

Γιατί εξαφανίστηκε η μασκότ των McDonald’s

Ο κλόουν Ronald McDonald ήταν η εμβληματική μασκότ των McDonald’s από το 1963, εντούτοις η διάσημη αλυσίδα fast food αποφάσισε να τον εξαφανίσει, με αφορμή μια σειρά από τρομακτικά γεγονότα που έγιναν πριν από χρόνια.

Όπως αναφέρει η mirror.co.uk, το 2016 ήταν η χρονιά που καθόρισε το μέλλον της διάσημης μασκότ, καθώς τότε ξεκίνησαν μια σειρά από επιθέσεις και τρομακτικές φάρσες, από άτομα που ντύνονταν κλόουν.

Χαρακτηριστικά, ένα 10χρονο κορίτσι στη Βρετανία, κατήγγειλε πως πέντε άτομα που είχαν ντυθεί κλόουν την προσέγγισαν σε πάρκο, ενώ ένα από αυτά κρατούσε βαριοπούλα στα χέρια του.

Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει τον κλόουν της, ώστε να μην υπάρχουν διάφορες συσχετήσεις ή συνειρμοί, με αυτά τα φαινόμενα. Εντούτοις, ούτε τα επόμενα δύο χρόνια ήταν κατάλληλα για να επιστρέψει ο Ronald McDonald στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, τότε κυκλοφορούν στο κινηματογράφο οι ταινίες IT που αναφέρονται στον κλόουν Pennywise του συγγραφέα Stephen King από το ομότιτλο βιβλίου, όπου μεταξύ άλλων σκότωνε παιδάκια.

Τότε, οι συγκεκριμένες ταινίες έκοψαν εκατομμύρια εισιτήρια, ενώ τις ημέρες του Χάλογουιν, χιλιάδες άτομα σε Βρετανία και ΗΠΑ ντύθηκαν τρομακτικοί κλόουν. Μάλιστα, σημειώθηκαν και τρομακτικές φάρσες, ή επιθέσεις με όσους ντύθηκαν δολοφόνοι κλόουν.

Η εταιρεία λοιπόν, μετά από τα παραπάνω περιστατικά απέσυρε τελείως τον Ronald McDonald και δεν τον χρησιμοποιεί για την προώθηση των προϊόντων της. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένα καταστήματα σε τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού, όπου και πάλι δεν φαίνεται ολόκληρος ο κλόουν, αλλά μόνο τα χέρια του.