γιάννης-μπουτάρης-στα-δικαστήρια-για-470472
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.11.2021 | 12:08

Γιάννης Μπουτάρης: Στα δικαστήρια για την επίθεση του 2018 από κουκουλοφόρους

Ο Γιάννης Μπουτάρης βρέθηκε στα δικαστήρια για την εκδίκαση της υπόθεσης της επίθεσης που δέχτηκε στις στις 19 Μαΐου του 2018. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης έφτασε στο δικαστικό μέγαρο λίγο μετά τις 11.00 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε πάρει αναβολή στις 7 Οκτωβρίου, όπου ο κ. Μπουτάρης είχε δηλώσει μετά του δικηγόρου του παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και εκδικάζεται σήμερα. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η εκδίκαση αφορά δύο άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Δέχθηκε άγρια επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος δέχθηκε άγρια επίθεση, με ξύλο, σπρωξιές, μπουνιές και κλωτσιές, ενώ έδινε το παρών στην κοινή εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τον Μάιο του 2018.

Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και μετά την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, είχε μεταβεί στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας όπου σημειώθηκε η επίθεση από κουκουλοφόρους.