γιάννης-αντετοκούνμπο-ξανά-φαβορί-γι-429333
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.07.2020 | 19:00

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ξανά φαβορί για τον τίτλο του MVP στο ΝΒΑ

Η απόφαση του ΝΒΑ να αναδείξει τον MVP του πρωταθλήματος 2019-2020 με βάση τις επιδόσεις που είχαν οι παίκτες ως τις 11 Μαρτίου, δηλαδή την ημέρα που διακόπηκε το πρωτάθλημα με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού καθιστά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο φαβορί για την κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου.

Ο Greek Freak μέχρι τη διακοπή της σεζόν είχε 29,6 πόντους, 13,7 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ κατά μέσο όρο σε σύνολο 57 αγώνων. Οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές, κάτι που σημαίνει πως οι ελπίδες του να ανακηρυχτεί ξανά πολυτιμότερος παίκτης της καλύτερης λίγκας του κόσμου είναι αυξημένες. Μεγάλος του αντίπαλος είναι φυσικά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς που την φετινή σεζόν μέχρι στιγμής είχε: 25,7 πόντους, 7,9 ριμπάουντ και 10,6 ασίστ μέσο όρο.

Η ψηφοφορία για τα βραβεία θα ολοκληρωθεί πριν από τις 30 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπολογιστούν καθόλου οι επιδόσεις των παικτών στα παιχνίδια της «φούσκας» του Ορλάντο. Λίγοι είναι οι παίκτες που έχουν καταφέρει να κερδίσουν έναν back to back τίτλο MVP στην ιστορία του ΝΒΑ μέχρι τα 25 τους χρόνια. Αυτοί είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

«Ο Γιάννης έχει κάνει παραπάνω από αρκετά πράγματα για να αξίζει το back-to-back βραβείο του MVP. Όσα κάνει για εμάς και στις δύο πλευρές του παρκέ, όσα μας δίνει κάθε βράδυ, ο τρόπος που θέτει τον πήχη για όλους, η κουλτούρα και η εργατικότητά του, το πώς είναι ως συμπαίκτης… Είναι ένας απίστευτος συμπαίκτης, δεν είναι εγωιστής, τα κάνει όλα. Αυτό σημαίνει να είσαι MVP. Φυσικά και νιώθω πως το αξίζει και είμαι ενθουσιασμένος που τον στηρίζω», δήλωσε ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ.