για-τρίτη-φορά-άκαρπος-ο-πλειστηριασμ-74694
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 07.12.2016 | 18:56

Για τρίτη φορά άκαρπος ο πλειστηριασμός του Athens Ledra

Για μία ακόμα φορά απέβη άκαρπος ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Athens Ledra. Συγκεκριμένα, είναι η τρίτη συνολικά και η δεύτερη φορά που ο πλειστηριασμός ματαιώνεται λόγω έλλειψης πλειοδοτών (σ.σ. την πρώτη είχε εισβάλλει στο χώρο το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο), αν και τον τελευταίο καιρό είχε γίνει γνωστό το ενδιαφέρον κινεζικής εταιρείας για την απόκτηση της ξενοδοχειακής μονάδας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ξενοδοχείο είτε θα πρέπει να βγει για τέταρτη φορά σε πλειστηριασμό με την ίδια τιμή εκκίνησης ή η εταιρεία να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου να μειωθεί η τιμή των 47.813.678 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από τις 31 Μαΐου 2016 οπότε και ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας του λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι που έδωσαν το παρών σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, διεκδικούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Σύμφωνα με του εργαζόμενους το ποσό που τους οφείλεται ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από του υπουργείο Εργασίας, το οποίο διαβεβαίωσε για την καταβολή των δεδουλευμένων και χορήγηση έκτακτου βοηθήματος ύψους 1.00 ευρώ.