για-τέταρτη-μέρα-χωρίς-νερό-η-θεσσαλον-364532
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.03.2018 | 09:12

Για τέταρτη μέρα χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης για 4η μέρα.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, μιλώντας χθες στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι «στόχος μας να διορθώσουμε τη βλάβη του αγωγού μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι» και ότι «προσπαθούμε να κάνουμε δίκαιη την κατανομή του νερού στους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Το απόγευμα της Πέμπτης, η ΕΥΑΘ, ενημέρωσε πως μέχρι και τις 08 το πρωί της Παρασκευής, θα συνεχιστεί τελικά η διακοπή υδροδότησης στις περιοχές: Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά, Πεύκα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του δήμου Π. Μελά, όπως και στον Εύοσμο.

Παράλληλα, η διακοπή του νερού, προκαλεί αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης, καθώς νοσοκομεία, σχολεία, καθώς και το ΠΑΜΑΚ, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Μιχάλη Ζορπίδη, να εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για τα προβλήματα υδροδότησης, σχολιάζοντας ότι «η έλλειψη νερού, νεκρώνει την πόλη».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως σήμερα θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί λόγω της βλάβης.

 «Λόγω των προβλημάτων υδροδότησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί έως σήμερα Πέμπτη 29 Μάρτιο», σημειώνει ο δήμος.

Σχεδόν χωρίς νερό έχει μείνει και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Από τον τρίτο όροφο και πάνω οι βρύσες δεν έχουν νερό, ενώ στους υπόλοιπους έχουν χαμηλή πίεση.