γεροτζιάφας-πινοσετικής-έμπνευσης-966490
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.11.2021 | 14:16

Γεροτζιάφας: «Πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι το πρόστιμο των 100 ευρώ»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ο κ. Γεροτζιάφας το σχολίασε ως «πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι». Βέβαια, και στο Twitter το πάρτι συνεχίζεται με πολλά αρνητικά σχόλια.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας με ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε το μέτρο ως «πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι», κάνοντας λόγο για «ατομική ευθύνη μέχρι να δύσει ο ήλιος».

«Άκου 100€ τον μήνα πρόστιμο! Για αυτό έγραφε ο Σκέρτσος για τους ηλικιωμένους χθες. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αυτό είναι πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι και ατομική ευθύνη μέχρι να δύσει ο ήλιος. Μπλέξαμε», έγραψε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα θα βεβαιώνεται άμεσα μέσω της ΑΑΔΕ. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, λοιπόν, άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, επαναλαμβάνω 16 Ιανουαρίου, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση.

Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας».