γεράσιμος-χουλιάρας-έχω-καρκίνο-εδώ-κ-556022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.11.2021 | 12:28

Γεράσιμος Χουλιάρας: Έχω καρκίνο εδώ και 10 χρόνια, τώρα βρήκα και σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα

Ο κ. Χουλιάρας, μίλησε στο MEGA για την περιπέτεια υγείας που περνά καθώς βρήκε ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια νοσεί με καρκίνο.

«Κλειστήκαμε δύο χρόνια στα σπίτια μας με τον κορωνοϊό. Δεν πηγαίναμε στα νοσοκομεία, δεν κάναμε προληπτικές εξετάσεις. Τώρα που βγήκαμε έξω κατάλαβα ότι είχα πρόβλημα στο περπάτημα. Το άφησα και για αρκετούς μήνες έκανα εικασίες. Τα τελευταία δέκα χρόνια αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον καρκίνο, φοβόμουν να κάνω πάλι εξετάσεις.

Περίμενα να κάνω ογκολογικές εξετάσεις, αλλά μέρα με τη μέρα χειροτέρευε η κατάσταση. Την περασμένη εβδομάδα δεν μπορούσα να έρθω σπίτι από το αυτοκίνητο. Ένας φίλος με πίεσε να πάω να κάνω εξετάσεις και βρέθηκε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσω από εδώ και στο εξής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χουλιάρας.

«Όταν μπήκα στο νοσοκομείο, έκανα πολλές εξετάσεις, όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κατάστασή μου είναι πολύ προχωρημένη και αυτό θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή. Όλοι είμαστε μέσα δύο χρόνια, δυσκολευόμαστε να πάμε να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις.

Είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που κάνω τελευταία στιγμή πράγματα που έπρεπε να είχα κάνει. Και με τον καρκίνο ήταν ακριβώς έτσι, δε θέλω να τριτώσει το κακό. Την πρώτη φορά νόμιζα ότι ήταν ένα απλό κρυολόγημα, βράχνιαζε η φωνή μου. Όταν πήγα ήταν σχεδόν αργά. Και έκανα το λάθος και αυτή τη φορά», συνέχισε ο κ. Χουλιάρας.

«Αντί να κάνω το σεισμολόγο έκανα το γιατρό, προφανώς έκανα λάθος. Δύο χρόνια τώρα που χειροτέρευε η κατάσταση με το καρδιολογικό μου, νόμιζα ότι ήταν από το θυροειδή γιατί είχα καρκίνο στο λάρυγγα. Νόμιζα ότι ήταν κάτι συνηθισμένο, κάτι που είχα, αλλά ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό και πολύ επικίνδυνο.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τους γιατρούς, πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Και εγώ επιστήμονας είμαι, αλλά δεν μπορούμε να το πάμε έτσι. Πρέπει να ακούμε τους ανθρώπους που ξέρουν, μόνο αυτοί μπορούν να μας βοηθήσουν», κατέληξε ο κ. Χουλιάρας.