γεωργιάδης-θα-είναι-προσωρινές-και-ισ-406542
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.03.2020 | 18:55

Γεωργιάδης: Θα είναι προσωρινές και ισόβιες φυλακές τα κλειστά κέντρα κράτησης

Για τα κέντρα κράτησης μεταναστών τα οποία δεν δίστασε να πει πως «θα είναι προσωρινές και ισόβιες φυλακές για όποιον δεν θέλει να γυρίσει πίσω» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης.

Μιλώντας στο Open, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα «δεν έχει παγώσει αλλά ούτε αποχώρησαν τα ΜΑΤ». «Τα κλειστά κέντρα ξεκίνησαν να φτιάχνονται και θα γίνουν» είπε. «Τώρα οι νησιώτες το καταλαβαίνουν ακόμη καλύτερα, χωρίς κλειστά κέντρα δηλαδή χωρίς τις εικόνες του εγκλεισμού και της αποτροπής το ρεύμα προς τα νησιά δεν θα σταματήσει» σημείωσε.

«Για να σταματήσουν οι βάρκες, πρέπει αυτοί που μπαίνουν στις βάρκες να σταματήσουν να θέλουν να πληρώνουν τους λαθρέμπορους για να τους περνάνε απέναντι. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρουν από τους προηγούμενους ότι εδώ πέρασαν άσχημα, ότι εδώ τους κλείσαμε μέσα και ότι εδώ δεν μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν» τόνισε.

«Μόνο αυτές οι εικόνες της πλήρους αποτροπής, της αυστηρής φύλαξης των κλειστών κέντρων, του εγκλεισμού όσων δεν είναι πρόσφυγες στα κλειστά κέντρα θα στείλει το μήνυμα απέναντι ”μην πηγαίνετε στην Ελλάδα”. Εάν δεν κάναμε κλειστά κέντρα οι νησιώτες θα έπρεπε να μας το ζητάνε» ανέφερε.

Τότε η δημοσιογράφος επεσήμανε απευθυνόμενη στον υπουργό πως όλα αυτά ακούγονται σαν να μιλάει για προσωρινές φυλακές. «Θα είναι προσωρινές φυλακές και ισόβιες φυλακές για όποιον δεν θέλει να επιστρέψει πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός ωστόσο, στη συνέχεια το πήρε πίσω λέγοντας ότι «δεν είναι φυλακή γιατί θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους».

«Ξέρετε καμία φυλακή που όταν θες να φύγεις σου δίνουν και το εισιτήριο για να φύγεις;» διερωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Όποιος θέλει θα είναι κλεισμένος μέσα αλλά όταν σηκώσει το χέρι του και πει ”θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου” θα του δίνουμε το εισιτήριο. Είναι κλειστά κέντρα για να προστατεύσουμε την Ελλάδα από την εισβολή» είπε και τόνισε «Να μην πιστεύουν τον Ερντογάν. Στην Ελλάδα είναι ανεπιθύμητοι».