«Γέμισε» η εισαγγελία του Βόλου ανώνυμες καταγγελίες… εν όψει εκλογών

Πληθώρα ανώνυμων επιστολών με καταγγελίες για διάφορα θέματα, κυρίως ηθικής και οικονομικής κατάστασης, κατακλύζουν καθημερινά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Εν όψει των δημοτικών εκλογών, όπως συμβαίνει κάθε αντίστοιχη περίοδο, πολίτες προσπαθούν να «ρίξουν λάσπη», να δυσφημίσουν υποψήφιους δημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους, θέτοντας ζητήματα ηθικής τάξης ή οικονομικών ατασθαλιών. Ωστόσο επειδή στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι καταγγελίες αυτές είναι ανώνυμες, τίθενται από την εισαγγελική Αρχή στο αρχείο…

Αυτό άλλωστε ορίζει και το άρθρο 43 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, παράγραφος 4: «Μήνυση ή η αναφορά η οποία υποβάλλεται με οποιονδήποτε τρόπο ανωνύμως ή με ανύπαρκτο όνομα, τίθεται αμέσως στο αρχείο από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και εφαρμόζονται αναλόγως όσα ορίζονται στην παράγραφο 2. Όταν συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι που μνημονεύονται ειδικά στην παραγγελία του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, μπορεί να διαταχθεί και προκαταρκτική εξέταση».

Σύμφωνα με εισαγγελική πηγή, η καταγγελία πρέπει να είναι επώνυμη, ώστε να ληφθεί υπ’ όψη. Οι καταγγελίες αυτές τριπλασιάζονται προεκλογικά, ωστόσο και όταν τεθεί στο αρχείο, μπορεί ο Εισαγγελέας Εφετών να παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, οι καταγγελλόμενοι είναι κυρίως άνδρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον χθες έγιναν έξι ανώνυμες καταγγελίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

e-thessalia.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΒΟΛΟΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!