γεμάτο-καινούργια-αυτοκίνητα-το-λιμά-227686
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.07.2022 | 09:07

Γεμάτο καινούργια αυτοκίνητα το λιμάνι του Πειραιά (φωτο)

Η αγορά των αυτοκινήτων προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της εξαιτίας της παγκόσμιας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Μετά την πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησε προβλήματα στην αλυσίδα τροφοδοσίας των εταιρειών με αποτέλεσμα να υπάρξει παύση στις παραγωγές, ενώ την ίδια ώρα η ζήτηση είναι αυξημένη.

Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί μία ιδιαίτερη κατάσταση που αφορά την διαθεσιμότητα και την ζήτηση ενώ οι τιμές συνεχώς αυξάνουν και κανείς δε γνωρίζει πού θα σταματήσουν.

Την ίδια ώρα ο χρόνος παράδοσης των καινούριων αυτοκινήτων έχει μεγαλώσει σημαντικά και υπάρχουν πλέον περιπτώσεις που ο πελάτης πρέπει να περιμένει για διάστημα μεγαλύτερο του έτους (!) για να παραλάβει στα χέρια του το όχημα που έχει παραγγείλει και έχει πληρώσει.

Τιτάνιες προσπάθειες για την εύρεση οχημάτων

Στην Ελλάδα οι εισαγωγικές εταιρείες κάνουν τιτάνια προσπάθεια να έχουν οχήματα, καθώς οι παραγγελίες είναι πολλές και θέλουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Παρ’ όλα αυτά ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος και όπως φαίνεται θα αργήσουμε να επιστρέψουμε σε ρυθμούς προ-covid εποχής.

Με τα χίλια προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο, το εμπόριο συνεχίζεται κανονικά. Τρανή απόδειξη και όπως μπορείτε να δείτε από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto, το λιμάνι του Πειραιά και το σημείο που βρίσκονται τα καινούρια οχήματα όταν έρχονται από το εξωτερικό.

Ελλάδα και εξωτερικό…

Χιλιάδες νέα αυτοκίνητα στοιβαγμένα σε ντάνες περιμένουν να φορτωθούν και να μεταφερθούν στον τελικό τους προορισμό. Είτε αυτός είναι στην Ελλάδα είτε σε κάποια άλλη χώρα ανά τον κόσμο καθώς η χώρα μας είναι ενδιάμεσος σταθμός μεταφόρτωσης οχημάτων.

Οι εικόνες μπορεί να μας κάνουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά αλλά το αποτέλεσμα με το χρόνο παράδοσης παραμένει ίδιο.

Πηγή: newsauto.gr