γαδα-προσοχή-αυτό-είναι-το-νέο-mail-απάτη-740072
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.04.2022 | 17:46

ΓΑΔΑ: Προσοχή! Αυτό είναι το νέο mail -απάτη

Tον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για μία νέας μορφής διαδικτυακή απάτη με την «υπογραφή» του πρώην Αρχηγού του Σώματος και νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα που επιχειρείται εξαπάτηση των πολιτών με τους επιτήδειους να χρησιμοποιούν τα στοιχεία του κ. Τσουβάλα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές προσπαθώντας να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα, για να κλείσουν την υποτιθέμενη έρευνα.

Μάλιστα, με σκοπό την πλήρη αληθοφάνεια του μηνύματος που αποστέλλουν, προβαίνουν ακόμη και στη δημιουργία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα ανωτέρω στοιχεία.