γαδα-πόρισμα-κόλαφος-υγειονομική-68922
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.02.2019 | 23:44

ΓΑΔΑ: Πόρισμα «κόλαφος» -Υγειονομική «βόμβα» με σκουπίδια το κτίριο

Ντροπιαστικό είναι το πόρισμα των ελεγκτών υγείας σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
 Το κλιμάκιο των ελεγκτών υγείας που πραγματοποίησε αυτοψία στις 29 Ιανουαρίου στη μεγαλύτερη αστυνομική διεύθυνση της χώρας με σχετικό πόρισμα που εξέδωσε στις 8 Φεβρουαρίου διαπίστωσε ότι στη ΓΑΔΑ επικρατούν συνθήκες που απειλούν την υγεία των αστυνομικών υπαλλήλων και των κρατουμένων.

Ειδικότερα: τα γκαράζ είναι γεμάτα με παρατημένα σκουπίδια και μαύρες σακούλες μια εικόνα που παραπέμπει σε χωματερή ή αποθήκη με κάδους να ξεχειλίζουν απορρίμματα, στα αποχωρητήρια δεν υπάρχει εξαερισμός και η καθαριότητα είναι υποτυπώδης ενώ σε ο,τι αφορά στα κρατητήρια οι εικόνες με κάδους γεμάτους σκουπίδια και αποφάγια της προηγούμενης ημέρας ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων (κατσαρίδων) και ανθυγιεινών συνθηκών σε βάρος αστυνομικών υπαλλήλων και κρατουμένων.

Συνδικαλιστές της αστυνομίας «φωνάζουν» εδώ και πολύ καιρό για το ζήτημα και την πολύ κακή κατάσταση και την βρωμιά που υπάρχει σε πολλούς χώρους του κτηρίου και το πρόσφατο πόρισμα τους… δικαιώνει. Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων, πλέον θα κινηθούν και νομικά «ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την αξιοπρέπειά μας», ενώ έχουν ζητήσει αντίστοιχες αυτοψίες και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες των Αθηνών.

 Διαβάστε το πόρισμα: