καπουτζίδης-τι-απαντά-στον-κούγια-για-880828
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.03.2021 | 23:13

Καπουτζίδης: Τι απαντά στον Κούγια για «τη ζωή των ομοφυλοφίλων»

Μετά τον σάλο που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια περί επαγγελματιών ομοφυλόφιλων, οι καλλιτέχνες υποστηρίζουν μαζικά την τέχνη της ηθοποιίας.

«Δεν ξαφνιάστηκα» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Οι ομοφυλόφιλοι πολίτες, τα ζούμε από πολύ μικρή ηλικία αυτά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «κανένας δεν κάνει σημαία την ιδιαιτερότητά του» όπως σχολίασε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, είμαι ευτυχισμένος» είπε ο κ Καπουτζίδης ο οποίος διευκρίνισε ότι ο λόγος της αντίδρασής του έχει να κάνει με το γιατί «αμφισβητεί τη δική μου ευτυχία. Γιατί είπε ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει κάποιος ευτυχισμένος είναι οι σπουδές, η μελέτη, η σκληρή εργασία και η δημιουργία μίας οικογένειας και η ρομαντική αγάπη για το άλλο φύλο».

Συμπλήρωσε πως «Δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την ευτυχία. Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι και 7 δισεκατομμύρια διαδρομές για όλους μας».

Χαρακτηριστικά είπε «είμαι ένας άνθρωπος που ακολούθησα αυτή τη διαδρομή, σπούδασα, πέρασα στη νομική με υψηλή βαθμολογία μάλιστα και δεν πέρασα λόγω της “ιδιαιτερότητάς” μου. Δούλεψα, δημιούργησα εγώ την ευκαιρία στον εαυτό μου αλλά για κάποιους όσο κι αν δουλέψεις θα είσαι πάντα ένας πολίτης β’ κατηγορίας. Δεν είμαι εγώ αυτός λοιπόν που κάνω “σημαία” την ιδιαιτερότητά μου. Είναι κάποιοι που το θεωρούν “βαρίδι” και ντροπή και είμαι εδώ για να πω ότι δεν είναι τίποτα από αυτά».

Σχετικά με την δήλωση του κ. Κούγια ότι του επιφυλάσσει «ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια» ο γνωστός σεναριογράφος απάντησε ότι είναι προετοιμασμένος.

«Δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνεται αυτή η επίθεση, αν αφορά προσωπικά εμένα ή την gay κοινότητα ή αν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού για να μην βγουν να μιλήσουν άλλοι» και πρόσθεσε πως «μπορεί τελικά κάποιος να γίνεται ευτυχισμένος δίνοντας έναν δίκαιο αγώνα και να τον κερδίζει».