Κοινωνία

Γ. Καλλιακμάνης στο Aftodioikisi.gr: Τα Αστυνομικά Τμήματα έμειναν άδεια – Οι περισσότεροι προστατεύουν τους… επισήμους!

Στην Ελλάδα του 2023 γίνονται απίστευτα πράγματα. Μία χώρα που θεωρείται… ευρωπαϊκή, μοιάζει σε πολλούς τομείς με τριτοκοσμική, δυστυχώς. Σε ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr, για ένα επικίνδυνο δρόμο στον Υμηττό, όπως αναφέρουμε, επικοινωνήσαμε με το αστυνομικό τμήμα Δάφνης -Υμηττού και μάθαμε τα εξής “εξωπραγματικά” για μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Σε προσπάθεια επικοινωνίας μας με το ΑΤ, Δάφνης Υμηττού, ο Διοικητής και οι Αξιωματικοί… έλειπαν από το τμήμα, αφού, λόγω έλλειψης προσωπικού, συμμετέχουν στα μέτρα τάξης!…

Τελικά ο φορολογούμενος πολίτης για τι πράγμα ακριβώς πληρώνει; Η ΕΛΑΣ μπορεί να τον προστατεύσει;. Και δεν αναφερόμαστε σε όλες τις υπηρεσίες της. Η ομάδα ΔΙΑΣ, για παράδειγμα, η ΟΠΚΕ, κάνουν καλά τη δουλειά τους, όμως δεν έχουν την ανάλογη υποστήριξη. Και το φιλότιμο κάποιων δεν αρκεί. Έχουμε φτάσει στο σημείο, τμήματα Ασφαλείας να παραμένουν κλειστά ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας και Διοικητές και Αξιωματικοί να βρίσκονται καθημερινά… εκτός τμημάτων, λόγω έλλειψης προσωπικού!

Τα Επίσημα είναι ένας νέος “τομέας” του δημοσίου! Το ζήτημα αυτό δεν το αγγίζει κανείς…

“Αυτή είναι η πραγματικότητα. Με την τελευταία κυβέρνηση ενισχύθηκε η ΔΙΑΣ, αφού μέχρι το 2019, λόγω μνημονίου, δεν γίνονταν προσλήψεις”, σημειώνει στο aftodioikisi.gr, ο ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Νοτιοανατολικής Αττικής και Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΟΑΣΥ, Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφέροντας στη συνέχεια τα εξής “τρομακτικά”:

“Ο Χρυσοχοϊδης αποφάσισε αρχικά να ενισχύσει την ΔΙΑΣ και τα ΜΑΤ. Όμως τα τμήματα έμειναν άδεια. Ενισχύθηκαν από άτομα, όπως έχουμε ξαναπεί, από την ΟΠΠΙ, που ήταν για τη φύλαξη των πανεπιστημίων, όμως αυτό δεν έλυσε το πρόβλημα. Για παράδειγμα, η ομάδα ΔΙΑΣ συλλαμβάνει κάποιον. Δεν υπάρχει η δύναμη στα τμήματα η οποία θα ελέγξει τον δράστη, αφού ακόμη και η Ασφάλεια έχει αποδεκατιστεί και κλείνει και το πρωί πολλές φορές. Όλοι οι εναπομείναντες, τρέχουν στα μέτρα τάξης στο κέντρο της Αθήνας. Για φύλαξη στόχων, μεταγωγές, βανάκια, και για τα Επίσημα (φύλαξη επισήμων, πολιτικών, βουλευτών, μεγαλοδημοσιογράφων, κλπ). Τα Επίσημα είναι ένας νέος “τομέας” του δημοσίου. Οι υπηρεσίες και τα τμήματα μένουν χωρίς προσωπικό και τα άτομα για τα Επίσημα ολοένα και αυξάνονται, έχουν φτάσει τις 6000! Το ζήτημα αυτό δεν το αγγίζει κανείς. Ακόμη και οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν μπορούν να το διορθώσουν, διαχρονικά, αφού υπάρχουν εντολές άνωθεν…”, προσθέτει ο κ. Καλλιακμάνης.

Προστατεύουν “επισήμους” ακόμη και 25 αστυνομικοί ενώ κάποια τμήματα διαθέτουν μόνο 6 ή 8 άτομα!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν “επίσημοι” που απασχολούν για τη φύλαξή τους 10 ακόμη και 25 άτομα, ενώ κάποια αστυνομικά τμήματα, διαθέτουν μόνο 6 ή 8 άτομα! Για ποια προστασία του Πολίτη μιλάμε;  Όσο και να θέλει η ΕΛΑΣ να μας προστατεύσει, δεν μπορεί. Οι εκάστοτε υπουργοί Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν αντιδρούν;

“Η λύση είναι μία”, καταλήγει ο κ. Καλλιακμάνης: “Να δημιουργηθεί υπηρεσία Φύλαξης Επισήμων που δεν θα έχει σχέση με την Αστυνομία, ώστε να απεγκλωβιστούν οι αστυνομικοί και να επιστρέψουν στα τμήματα και τις υπηρεσίες. Έτσι γίνεται αποτελεσματική αστυνόμευση, πρόληψη και καταστολή”.

Νίκος Καϊζέν

Recent Posts

Χειρόφρενο στις μπουλντόζες βάζει το ΔΣ Καλαμαριάς

Στοπ στις εργασίες στο Καραμπουρνάκι επιχειρούν να βάλουν με ομόφωνη απόφαση τα μέλη του δημοτικού…

2 λεπτά ago

ΥΠΕΣ: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις Πολιτογράφησης

Η Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων αλλογενών…

3 λεπτά ago

Φωτιά σε σπίτι στα Χανιά – Δύο απανθρακωμένοι

Συναγερμός σήμανε και πάλι σε πυροσβεστική και ΕΚΑΒ το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου, όταν…

9 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος από σήμερα σε 5 περιοχές

Διακοπές ρεύματος είναι προγραμματισμένες για σήμερα (30/11) αύριο (1/12) και την Κυριακή (3/12)  σε περιοχές…

12 λεπτά ago

Διάστημα: Η ιστορία πίσω από την πιο τρομακτική φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ

Ο διαστημικός περίπατος του McCandless σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Η εμπειρία…

25 λεπτά ago

Πρώην δημοτικός σύμβουλος βρήκε λύση -μέσω εφοπλιστών- για να «εκδικηθούμε» τον Ρίσι Σούνακ! (φωτο)

O Κωνσταντίνος Νιζάμης, γνωστός δύτης του Πειραιά, πρώην δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΕ…

25 λεπτά ago