φυλακισμένος-για-κλοπές-μετάνιωσε-χ-528289
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.01.2021 | 14:19

Φυλακισμένος για κλοπές μετάνιωσε & χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο!

Μετανιωμένος για τις πράξεις του δηλώνει νεαρός Ρομά που προφυλακίστηκε για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας. Απελπισμένος χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή του και κατανάλωσε χλωρίνη.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο και χθες ο κρατούμενος πέρασε από πειθαρχικό για αυτοτραυματισμό και κατάποση ξένου αντικειμένου με σκοπό την αποφυγή υποχρέωσης εργασίας.

Για το δεύτερο πειθαρχικό αδίκημα κρίθηκε αθώος, για το πρώτο ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή 6 βαθμών.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr , ο κρατούμενος συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Βόλου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Συμμετείχε στις κλοπές που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο στον Βόλο από σπείρα διαρρηκτών που επισκεπτόταν την πόλη από τον οικισμό Ρομά των Σοφάδων Καρδίτσας για μπάνιο και διέπρατταν διαρρήξεις.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε κριθεί προφυλακιστέος παρά το γεγονός ότι ήταν μετανιωμένος για τις πράξεις του και είχε ζητήσει «συγγνώμη». Αστυνομικοί τον οδήγησαν στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας μέχρι τη δίκη.

Στις φυλακές ο κρατούμενος έφθασε στα όρια απελπισίας. Ηταν πρώτη φορά κρατούμενος και ήταν φανερά απογοητευμένος και σε δεινή ψυχολογική κατάσταση που στερήθηκε την ελευθερία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο, με σκοπό να τραυματιστεί ενώ κατανάλωσε χλωρίνη.

Ο νεαρός κατηγορείται για τις κλοπές που διαπράχτηκαν στον Βόλο τον περασμένο Ιούλιο. Ηταν ο συνεργός που αναζητούταν μετά τη σύλληψη τριών νεαρών Ρομά.

Στις 25 Ιουλίου οι δράστες είχαν χτυπήσει το κυλικείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να κλέψουν, αλλά είχαν γίνει αντιληπτοί από τον φύλακα. Μετά από κινητοποίηση της Αστυνομίας ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Από την αστυνομική προανάκριση είχε προκύψει ότι το ίδιο βράδυ είχαν εισβάλει σε μανάβικο από το οποίο είχαν αφαιρέσει το ποσό των 70 ευρώ, ενώ είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να «ανοίξουν» ένα κατάστημα με είδη δώρων, ένα κατάστημα με είδη περιπτέρου και ακόμη μία επιχείρηση. Ακόμη, είχε διαπιστωθεί ότι στα μέσα Ιουλίου διέρρηξαν ένα τσιπουράδικο και δύο καταστήματα με είδη ένδυσης.