φυλάκιση-ενός-έτους-σε-κυνηγούς-που-σκ-806134
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.07.2020 | 10:22

Φυλάκιση ενός έτους σε κυνηγούς που σκότωσαν 6 αγριόγιδα

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στους τρεις κατηγορούμενους  που θανάτωσαν 6 αγριόγιδα στην Τύμφη στις 21 Φεβρουαρίου 2017.

Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων αμφισβητώντας τη διαδικασία λήψης δείγματος DNA και αίματος, υποστηρίζοντας ότι το Εργαστήριο Μοριακής Οικολογίας και Γενετικής της Διατήρησης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν είναι πιστοποιημένο, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν και ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο μάλιστα, παρέπεμψε την δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν έτερες ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων από τη διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί αλλά έρχεται. Ήρθε σήμερα η ώρα που κήρυξε ενόχους τους κατηγορουμένους για το περιστατικό της σφαγής των αγριόγιδων και νομίζω ότι πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία, κυνηγούς και μη, ότι το κυνήγι είναι μια αθλητική δραστηριότητα με γραπτούς και άγραφους νόμους. Όταν δεν τηρούνται, τότε είναι εγκληματική δραστηριότητα», σημείωσε ο νομικός σύμβουλος της Ε’ ΚΟΗ Γιώργος Τόλης