φυλάκιση-4-μηνών-με-αναστολή-στον-τούρκ-437678
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2018 | 17:37

Φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή στον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα

Τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ορεστιάδας στον Τούρκο πολίτη που πέρασε χθες τα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας Καστανιές.

«Ηθελα να πάω στα παιδιά μου στη Σουηδία» υποστήριξε ο 41χρονος Τούρκος και υποστήριξε ότι την ώρα που πέρασε τα σύνορα ήταν μεθυσμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thrakinea.gr ο κατηγορούμενος έχει κουρδική καταγωγή.

Αυτή την ώρα ο 41χρονος Τούρκος κρατείται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διοικητικής απέλασης, η οποία αναμένεται να παγώσει σε περίπτωση που ο κουρδικής καταγωγής άντρας καταθέσει αίτηση ασύλου.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος πολίτης -κουρδικής καταγωγής κατά δήλωσή του- ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως εκείνος δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες. Ακόμη και όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος συνέχισε να τρέχει. Κάποια στιγμή κοντοστάθηκε και αφού ένιωσε ασφαλής παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών.

Άμεσα η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί.

Ο Τούρκος, ο οποίος απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα. Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, δεν διαθέτει όμως βίζα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός.