φυλάκιση-18-μηνών-για-το-φακελάκι-των-500-ευ-364498
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.02.2020 | 21:53

Φυλάκιση 18 μηνών για το φακελάκι των 500 ευρώ

Το φυσάει και δεν κρυώνει υπάλληλος στο νοσοκομείο Κιλκίς, που πιάστηκε με φακελάκι 500 ευρώ και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, με τριετή αναστολή. Είχε τάξει να τακτοποιήσει θέμα ασθενούς, αλλά την έπιασαν στα πράσα.

Η υπάλληλος του νοσοκομείου Κιλκίς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, με τριετή αναστολή. Παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από καταγγελία ότι απαίτησε «φακελάκι» 500 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει για την τακτοποίηση θέμα διοικητικής φύσης για λογαριασμό ασθενούς.

Η ίδια, απολογούμενη ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδόθηκε, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για επιστρεφόμενα δανεικά από προηγούμενη συναλλαγή με τον καταγγέλλοντα.

 Πάντως, δεν έπεισε τους δικαστές που την έκριναν ένοχη. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κατηγορούμενη υπάλληλος, με διοικητικό πόστο στο νοσοκομείο, υποσχέθηκε πως είναι σε θέση να μεσολαβήσει στη χορήγηση ιατρικής βεβαίωσης σε ασθενή, έτσι ώστε να συνεχίσει την νοσηλεία του σε κέντρο αποκατάστασης. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, αναφερόμενη στο οικονομικό αντάλλαγμα φέρεται να μιλούσε για «πέντε μπύρες».

Κατόπιν της καταγγελίας, προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα και κατά την παραλαβή τους από την κατηγορούμενη επενέβησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. που την συνέλαβαν με την κατηγορία της «εμπορίας επιρροής – μεσάζοντες».

Έτσι τα 500 ευρώ που ζήτησε για ασθενή τελικά τα πλήρωσε πολύ ακριβά.