φυλακές-κορυδαλλού-μεταφορά-έως-το-2022-σ-483925
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.02.2020 | 15:09

Φυλακές Κορυδαλλού: Μεταφορά έως το 2022 στον Ασπρόπυργο

Στον Ασπρόπυργο, εκτός αστικού ιστού, σε χώρο 168 στρεμμάτων και με χωρητικότητα 1.800 θέσεων κρατουμένων, αναμένεται να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού, με στόχο να κοπεί κορδέλα εγκαινίων το 2022.

Αυτό είπε σε εκπομπή του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία έχει τεθεί γενική συντονίστρια για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Σύμφωνα με την κ. Νικολάου σε κελί φυλακών Κορυδαλλού οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν ακόμα και τζακούζι μέσα σε κελί ποινικού.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα κελιά των φυλακών δεν έκλειναν ποτέ το βράδυ, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να πηγαίνουν από το ένα κελί στο άλλο, να παίζουν χαρτιά, ακόμα και να κάνουν πάρτι.

Η κ. Νικολάου δήλωσε ότι το τζακούζι ξηλώθηκε και από τον Αύγουστο τα κελιά το βράδυ κλειδώνουν κανονικά. «Οι δεσμοφύλακες φοβούνταν, τον έλεγχο τον είχαν οι κρατούμενοι» είπε.

Σε ένα με δύο μήνες, όπως είπε, θα έχει λυθεί το θέμα με την έλλειψη προσωπικού, ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για το τι θα γίνει στη θέση των φυλακών στον Κορυδαλλό.