φυλακές-κορυδαλλού-απομακρύνονται-σ-1045030
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.07.2022 | 21:00

Φυλακές Κορυδαλλού: Απομακρύνονται σωφρονιστικοί για το «γλέντι» με το μπουζούκι

Επείγουσα έρευνα και πειθαρχική εξέταση, με παράλληλη απομάκρυνση του προσωπικού των φυλακών Κορυδαλλού που είχε την ευθύνη για την επόπτευση των κελιών, διέταξε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο από γλέντι σε κελί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ένας κρατούμενος παίζει μπουζούκι.

«Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ανέχεται έκνομες ενέργειες στα Καταστήματα Κράτησης και τηρεί τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, ακριβώς όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το βίντεο προβλήθηκε το πρωί σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και προκάλεσε την αντίδραση του ΓΓΑΠ, καθώς έχει ληφθεί με κινητό τηλέφωνο και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη στιγμή που τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται εντός των Καταστημάτων Κράτησης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο κ. Παπαθανασίου προχώρησε στις εξής ενέργειες:

  1. Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση του συμβάντος που έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου 2022, βραδινές ώρες, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
  2. ‘Αμεση διενέργεια έρευνας σε δύο συγκεκριμένες πτέρυγες (Ζ και ΣΤ) που σχετίζονται με το συμβάν και στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων.
  3. ‘Αμεση απομάκρυνση και αντικατάσταση του προσωπικού που έφερε την ευθύνη της φύλαξης και επόπτευσης των εν λόγω χώρων του Καταστήματος.