φθιώτιδα-σοβαρά-προβλήματα-προκάλεσ-518126
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.08.2018 | 16:43

Φθιώτιδα: Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ισχυρή βροχόπτωση

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε σήμερα, για 2η φορά σε διάστημα 5 ημερών την Φθιώτιδα με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Στυρφακας της ΔΕ Λιανοκλαδίου του Δήμου Λαμιέων όπου η νεροποντή μετατράπηκε, λόγω των μπαζωμένων ρεμάτων, σε ορμητικούς χείμαρρους που παράσερναν ότι έβρισκαν στο διάβα τους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ερπυστριοφόρο της 7ης ΕΜΑΚ έσπευσε στην περιοχή της επαρχιακής οδού Αμουρίου – Λυγαριάς για απεγκλωβισμό ατόμων, το αυτοκίνητο των οποίων παρασύρθηκε από χείμαρρο. Τα άτομα έχουν απεγκλωβιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η δυνατή βροχή δεν είχε ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια, βαριές πόρτες και παράθυρα παρασύρθηκαν, δέντρα αποκολλήθηκαν και σπίτια βρίσκονται σε κίνδυνο με το νερό να φτάνει μέχρι τις πόρτες.

Παράλληλα, τα δρομολόγια στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου, πρέπει να εκτελούνται με μέγιστη προσοχή και τήρηση των οδηγιών των Τροχονόμων, καθώς ο όγκος των υδάτων είναι ικανός να διακόψει την κυκλοφορία.

Με βάση τα παραπάνω, οι πολίτες κάνουν έκκληση στις δημόσιες υπηρεσίες, για κινητοποίηση ώστε να μην υπάρξει απώλεια ανθρωπίνων ζωών.

Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν σπεύσει κλιμάκια της Πυροσβεστικής, αν δεν συντελεστεί υποχώρηση των υδάτων, δεν μπορούν να προσφέρουν βοήθεια όσον αφορά τις ζημιές σε οικίες καθώς είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να κινδυνεύσουν.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο σημείο έχουν μεταβεί τρία οχήματα από Αργυροχώρι και Λαμία με επικεφαλής τον Διοικητή της ΠΥ Λαμίας Πύραρχο Θρασύβουλο Ζαγγογιάννη, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το ερπυστριοφόρο της 7ης ΕΜΑΚ. Την επιχείρηση συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής.

Για συνδρομή βοήθειας στο σημείο έχουν φτάσει και ο Δήμος Λαμιέων με την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Φθιώτιδας.