φθιώτιδα-επιχείρησε-να-πνίξει-την-σύν-1059762
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.10.2022 | 16:51

Φθιώτιδα: Επιχείρησε να πνίξει την σύντροφό του με τριχιά μπροστά στα μάτια της κόρης τους

Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας απασχόλησε τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές στη Φθιώτιδα. Ένας 56χρονος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας γιατί προσπάθησε να πνίξει την σύντροφό του με τριχιά. Το περιστατικό συνέβη σε χωριό της Λοκρίδας το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου, μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 56χρονος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απειλής κατά της συντρόφου του κατά συρροή αλλά και κατά αδυνάμου προσώπου, καθώς αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου ήταν και η 17χρονη κόρη τους.

Μάλιστα τα ουρλιαχτά του κοριτσιού και τα παρακάλια του ήταν αυτά που «συνέφεραν» τον 56χρονο, ο οποίος αφού άφησε την τριχιά πήρε ένα ξύλο και απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αγαπά την γυναίκα με την οποία έχει κάνει πέντε παιδιά και ότι δεν θα μπορούσε να της κάνει κακό.

Από την πλευρά της, η σύντροφός του κατέθεσε ότι έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας αρκετές φορές στο παρελθόν. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι τον αγαπάει και ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.

Τελικά το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 56χρονο και για τις δύο κατηγορίες και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με 3ετη αναστολή και την ισχυρή σύσταση να συμμορφωθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα υπόλοιπα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον και βρίσκονται σε ίδρυμα.