φθινόπωρο-και-βλέπουμε-το-τραμ-στον-πε-712106
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.02.2020 | 12:52

Φθινόπωρο και βλέπουμε το τραμ στον Πειραιά

Νέα παράταση, ολίγων εβδομάδων αυτή τη φορά, δόθηκαν στα εργα μετακίνησης των γραμμών Τραμ στο Φάληρο. Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στο θέμα, στο ypodomes.com, η 17η Φεβρουαρίου δεν θα είναι τελικά η ημερομηνία εκκίνησης των σχετικών εργασιών.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό, τα έργα είναι συνδεδεμένα με την έναρξη της εμπορική λειτουργίας της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά.

Τα έργα έχουν ολοκληρωθεί όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν ολοκληρωθεί η μετακίνηση των γραμμών του Τραμ από το Φλοίσβο μέχρι το Στάδιο Καραϊσκάκη, στα πλαίσια των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πλέον το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει η εργασία αυτή. Η μετακίνηση των γραμμών είναι απαραίτητη λόγω της αλλαγής του συγκοινωνιακού χάρτη στο Φαληρικό Όρμο. Ήδη εδώ και 8 μήνες έχει μεταφερθεί η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος κατά περίπου 80 μέτρα προς τη θάλασσα.

Εφόσον τα έργα ξεκινήσουν τον Μάρτιο πιθανολογείται πως θα χρειαστεί ένα διάστημα 2-5 μηνών. Έτσι, ανάλογα με το πόσο χρόνο θα χρειαστεί, η μετακινημένη γραμμή θα είναι λειτουργική μέσα στο καλοκαίρι.

Αν χρειαστεί και ένα διάστημα δοκιμαστικών δρομολογίων του μικρού αυτού τμήματος, τότε οδηγούμαστε σε λειτουργία της επέκτασης προς το Φθινόπωρο, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να δούμε να λειτουργεί προς το τέλος καλοκαιριού.

Να θυμίσουμε ότι τα έργα επέκτασης του Τραμ προς τον Πειραιά τα εκτελεί η Αττικό Μετρό. Ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2013 με αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Φεβρουάριο του 2015 (!!). Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 5 χρόνια καθυστερήσεων, δηλαδή από 25 μήνες τα έργα εκτοξεύθηκαν στους 85 μήνες, δηλαδή τριπλασιάστηκε ο απαραίτητος χρόνος.