φθινοπωρινές-εκπτώσεις-πόσο-θα-διαρκ-696032
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.11.2019 | 12:26

Φθινοπωρινές εκπτώσεις: Πόσο θα διαρκέσουν

Ξεκίνησαν την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων» όπως έχει γνωστοποιήσει.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Σε ενημέρωσή του σχετικά με την εφαρμογή τω ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ότι «κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης».

Η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα των εργαζομένων στο λιανεμπόριο, που αναμένεται και αυτή τη φορά να αντιδράσουν στην δυνατότητα αυτή.

Μετά τις εκπτώσεις έρχεται η Black Friday

Μετά το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων έρχεται η Βlack Friday, η όποια τα τελευταία χρόνια έχει απήχηση στη χώρα μας, με τα καταστήματα να προχωρούν σε προσφορές και τους καταναλωτές να ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό.

Η Black Friday ορίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών. Φέτος πέφτει στις 29 Νοεμβρίου 2019.