φθηνοί-προορισμοί-στην-ελλάδα-για-να-π-1034725
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.06.2022 | 08:55

Φθηνοί προορισμοί στην Ελλάδα για να περάσετε φανταστικές διακοπές

Η ακρίβεια στην Ελλάδα έχει πιάσει «κόκκινο» με τον κόσμο να δυσκολεύεται να πάρει την απόφαση να ταξιδέψει.

Μπορεί οι συνθήκες να μην επιτρέπουν μεγαλεπήβολα όνειρα, όμως το όνειρο των καλοκαιρινών διακοπών μπορεί να πραγματοποιηθεί..

Ακόμα και το φετινό περίεργο από όλες τις απόψεις καλοκαίρι, τα μεγάλα νησιά δεν ρίξανε τις τιμές. Όμως μην στενοχωριέσαι! Υπάρχουν και προορισμοί στην χώρα μας που με λίγα χρήματα μπορείς να κάνεις φανταστικές διακοπές.

Παρακάτω θα βρεις πληροφορίες για 9 πραγματικά φθηνούς καλοκαιρινούς προορισμούς.

1)Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι εύκολα προσβάσιμη όλον τον χρόνο, αφού το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να την επισκεφτεί είναι αυτοκίνητο. Απέχει λιγότερο από πέντε ώρες από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια πλωτή γέφυρα.

Το όμορφο νησί του Ιουνίου καταφέρνει με μεγάλη μαεστρία να συνδυάσει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα, τον κοσμοπολίτικο αέρα με τις ήρεμες διακοπές. Τα τικρουάζ νερά της και οι τεράστιες αμμώδεις παραλίες της καταφέρνουν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Πως να πάτε στη Λευκάδα

Οδικώς: Η Λευκάδα είναι ένα νησί που, σε αντίθεση µε άλλα, δεν θα περάσετε ούτε ένα λεπτό πάνω σε καράβι, αλλά θα φτάσετε οδικώς µέσω της κινητής γέφυρας που τη συνδέει µε την Αιτωλοακαρνανία. Η πρόσβαση στο νησί έχει γίνει ευκολότερη από ποτέ, χάρη στην ολοκλήρωση των έργων µεγάλων οδικών δικτύων όπως η Ιόνια Οδός και η Εγνατία, και η υποθαλάσσια γέφυρα του Ακτίου. Απέχει 370 χλµ. από την Αθήνα (περίπου 4, 30 ώρες) και 385χλµ. από τη Θεσσαλονίκη (περίπου 4 ώρες).

Αεροπορικώς: Σε απόσταση 17 χλµ. από τη Λευκάδα, βρίσκεται το αεροδρόµιο του Ακτίου από όπου εκτελούνται πτήσεις από την Αθήνα – κατά τους καλοκαιρινούς η σύνδεση είναι καθηµερινή. Η µεταφορά από το αεροδρόµιο στο νησί, γίνεται µε ενοικιαζόµενο αυτοκίνητο, ταξί και λεωφορεία. Η αεροπορική εταιρεία Sky Express, πραγµατοποιεί δροµολόγια από Άκτιο για Κύθηρα-Ζάκυνθο-Κεφαλονιά-Κέρκυρα και Σητεία.

Με ΚΤΕΛ: Καθηµερινά εκτελούνται 5 δροµολόγια από/ προς την Αθήνα, µε τιµή εισιτηρίου τα € 36,80 και το ταξίδι διαρκεί περίπου 5 ώρες. Υπάρχουν επίσης δροµολόγια από/προς τη Θεσσαλονίκη, από/προς Ηγουµενίτσα, Πρέβεζα και Πάτρα.

Μέσω θαλάσσης: Δεν υπάρχει απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση µε τη Λευκάδα. Οι επισκέπτες µπορούν να εξυπηρετηθούν µέσω του λιµανιού της Ηγουµενίτσας και από εκεί να συνεχίσουν οδικώς. Από το Νυδρί και τη Βασιλική εκτελούνται καθηµερινά δροµολόγια µε φέρι-µποτ για Κεφαλονιά, Μεγανήσι και Ιθάκη. Οι εραστές της θάλασσας, προσεγγίζουν το νησί και µε τα σκάφη τους καθώς η Λευκάδα διαθέτει µια σύγχρονη Μαρίνα. Επίσης, µικρά τουριστικά σκάφη πραγµατοποιούν εκδροµές στα γύρω νησάκια και παραλίες.

Για 5 διανυκτερεύσεις υπολογίστε: €160 ή €250 αν προτιμήσετε την άνεση του δωματίου

2)Λέσβος

Η Λέσβος είναι ένα νησί του βορειοανατολικού αιγαίου με σπάνια ομορφιά, ιδανικό για ξεκούραστες διακοπές. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μετά την Κρήτη και την Εύβοια. Το νησί που αγάπησε ο Οδυσσέας Ελύτης φημίζεται για τα πανέμορφα φυσικά τοπία του, την πυκνή βλάστηση, το εξαιρετικό φαγητό, τους γραφικούς οικισμούς και τις υπέροχες παραλίες. Στη Λέσβο, επίσης, γεννήθηκαν ο ζωγράφος Θεόφιλος, οι συγγραφείς Αργύρης Εφταλιώτης και Στρατής Μυριβήλης, καθώς και η αρχαία λυρική ποιήτρια Σαπφώ.

Είναι ένας πολύ φθηνός προορισμός και μάλιστα αυτό το καλοκαίρι με τον κοινωνικό τουρισμό μπορείτε να κάνετε και τσάμπα διακοπές στο νησί.

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Μυτιλήνη

Στη Λέσβο μπορείς να φτάσεις με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά ή από το λιμάνι της Καβάλας στη Βόρεια Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το νησί της Λέσβου συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά με τακτικά δρομολόγια πλοίων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τον χειμώνα εκτελούνται τουλάχιστων 5 δρομολόγια πλοίων την εβδομάδα, ενώ το καλοκαίρι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιάς – Μυτιλήνη είναι καθημερινή. Το ταξίδι Πειραιάς – Μυτιλήνη διαρκεί από 11 έως 17 ώρες, ανάλογα με τις ενδιάμεσες στάσεις του δρομολογίου.
  • Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με το λιμάνι της Καβάλας εξυπηρετείται τακτικά όλο τον χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, τον χειμώνα υπάρχουν τουλάχιστον 2 εβδομαδιαία δρομολόγια πλοίων από Καβάλα για Μυτιλήνη, ενώ το καλοκαίρι τουλάχιστον 4 εβδομαδιαία δρομολόγια. Η διάρκεια του ταξιδιού Καβάλα – Λέσβος είναι από 6,5 έως 10,5 ώρες, ανάλογα με τις στάσεις του δρομολογίου.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με την ηπειρωτική Ελλάδα εξυπηρετείται από συμβατικά πλοία που έχουν γκαράζ για μεταφορά οχημάτων. Λόγω της μεγάλης διάρκειας του ταξιδιού με πλοίο για Μυτιλήνη, προτείνουμε να κλείσεις καμπίνα για μία πιο άνετη διαδρομή.

Για 5 διανυκτερεύσεις υπολογίστε: €160 ή €250 αν προτιμήσετε την άνεση του δωματίου

3)Μεσσηνία

Η Μεσσηνία είναι μια περιφερειακή ενότητα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, στην Ελλάδα. Μέχρι την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης την 1η Ιανουαρίου 2011, η Μεσσηνία ήταν νομός που κάλυπτε την ίδια περιοχή. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Μεσσηνίας είναι η Καλαμάτα.

Φανταστικές παραλίες για κάθε γούστο (Σάνη, Ρωμανός, Βοϊδοκοιλιά, Γιάλοβα στις ακτές του Ιονίου, η Φοινικούντα με τα ασυναγώνιστα κρυστάλλινα νερά και το Τσαπί στο Πόρτο Λόγγο – αμφότερα με καλά οργανωμένα κάμπινγκ -, Αγία Τριάδα, Περούλια, Βουνάρια, Καλαμάκι στη δυτική ακτή του Μεσσηνιακού, την ίδια την ατέλειωτη παραλία της Καλαμάτας όπου συναντάς λουόμενους όλο το έτος, την Αβία, τη Σάντοβα, τις ξεχωριστής ομορφιάς αμμουδιές της Καρδαμύλης, της Στούπας και της Καλογριάς στη μεσσηνιακή Μάνη.

Πως θα φτάσετε:

Μεταξύ τριών διαφορετικών τρόπων μπορεί ο επισκέπτης της Μεσσηνίας να επιλέξει την πρόσβασή του στην περιοχή: οδικώς, με αμάξι (λίγο παραπάνω από 2 ώρες για να φτάσετε) ή με ΚΤΕΛ (20 ευρώ, από Αθήνα) και αεροπορικώς, μέσω του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Για 5 διανυκτερεύσεις υπολογίστε: €270 αν προτιμήσετε την άνεση του δωματίου

4)Σίκινος

«Καρφωμένη» ανάμεσα στις τουριστικές συμπληγάδες της Ίου και της Φολεγάνδρου, η μικρούλα Σίκινος των Κυκλάδων και των ούτε 300 κατοίκων συμπυκνώνει στα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα που της αναλογούν γοητεία άγονη και ισχυρή.

Εκτός της Αλοπρόνοιας, μοναδικός οργανωμένος οικισμός του νησιού είναι η Χώρα. Αποτελείται από δύο επιμέρους συνοικίες, το Κάστρο και το Χωριό, που απλώνονται σε δύο αντικριστές βουνοπλαγιές. Από την αριστερή μεριά, το Χωριό είναι ένα όμορφο παζλ από όμορφα σπίτια σε λαβυρινθώδη δρομάκια. Το πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο του παλιού σχολείου δεσπόζει στην είσοδό του και έχει υπέροχη γαλάζια θέα… Αυτό ωστόσο που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το Κάστρο, ο οχυρωμένος οικισμός του 15ου αιώνα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Γεμάτο μονοπάτια είναι το νησί, τα οποία μοσχοβολούν θυμάρι και σας φέρνουν σε φαράγγια, βυζαντινά ξωκλήσια, ίχνη αρχαίων οικισμών και δυσπρόσιτες παραλίες. Από εύκολα, όπως αυτό που συνδέει τη Χώρα με την Αλοπρόνοια, μέχρι απαιτητικά όπως το κυκλικό Κάστρο-Πηγάδι Μάναλη-Άγιος Παντελεήμονας-Αλοπρόνοια-Κάστρο. Ένας πολύ καλός και λεπτομερής πεζοπορικός χάρτης για τη Σίκινο είναι αυτός που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ανάβαση, ενώ 7 από τα μονοπάτια του νησιού βρίσκονται σε φάση σηματοδότησης.

Tips

  • Αναζητήστε εξαιρετικό ντόπιο θυμαρίσιο μέλι και κάπαρ
  • Το τοπικό λεωφορείο εκτελεί τακτικά δρομολόγια από την Αλοπρόνοια προς τη Χώρα και την Επισκοπή
  • Μην ψάξετε για ταξί, διότι δεν υπάρχουν
  • Στο νησί παρέχεται δωρεάν δημόσιο wi-fi
  • Φαβοκεφτέδες, ρεβίθια, γίγαντες, αμπελοφάσουλα και βέβαια ντόπιο κρασί είναι μερικά από τα εδέσματα που προσφέρονται σε αφθονία στα ξακουστά σικινιώτικα πανηγύρια, μεγαλύτερο αυτό του Δεκαπενταύγουστου.
  • Οι Γιορτές Φωτογραφίας της ομάδας Photosikinos με φωτογραφικές προβολές και οι Γιορτές Σικίνου με εκθέσεις, παραστάσεις και συναυλίες προσδίδουν στο σικινιώτικο καλοκαίρι χρώμα καλλιτεχνικό.
  • Επιδοθείτε άφοβα σε island hopping εκμεταλλευόμενοι την ενδοκυκλαδική γραμμή και «πεταχτείτε» μέχρι την Ίο ή τη Φολέγανδρο

Πως θα πάω;

Η Σίκινος συνδέεται 4 φορές την εβδομάδα με το λιμάνι του Πειραιά και το ταξίδι διαρκεί 8-11 ώρες, ανάλογα με το πλοίο. Εναλλακτικά, κάθε Τετάρτη με το Speedrunner IV σε 5 ώρες. Πληροφορίες: Λιμεναρχείο Σικίνου (Τ/22860-51.121)

Για 5 διανυκτερεύσεις υπολογίστε: €280 αν προτιμήσετε την άνεση του δωματίου

5) Ικαρία

Σύμφωνα με τον μύθο, η Ικαρία είναι το γέννημα μιας νεανικής ανυπακοής, αυτής του Ίκαρου που αγνόησε την προειδοποίηση του πατέρα Δαίδαλου και έλιωσε τα φτερά του πετώντας κοντά στον ήλιο.

Διάσημη παγκοσμίως για τα υψηλά ποσοστά μακροζωίας των κατοίκων της, την ξεχωριστή φιλοσοφία περί χαμένου χρόνου και την πίστη στη δύναμη της κοινοτικής ζωής, η Ικαρία μοιάζει με το βασίλειο της ανεμελιάς, της φαντασίας και της αισιοδοξίας.

Προικισμένη με μια πληθωρική φύση άγριας βλάστησης και άφθονων νερών, με εξωτικές παραλίες που κόβουν την ανάσα και με πανέμορφα χωριά, η ιδιόρρυθμη αυτή νησιωτική πολιτεία με τους φιλόξενους κατοίκους προσφέρει μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία σε όποιον επιλέξει ένα εισιτήριο για Ικαρία. Ένα αυθεντικό μάθημα μύησης στην χαρά της αργής ζωής, την αυτάρκεια του ελάχιστου και του γλεντιού χωρίς αύριο.

Ένα από τα… εξαγώγιμα προϊόντα της είναι τα φημισμένα πανηγύρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: στις 15/8 έχει 11 πανηγύρια σε όλο το νησί.

Ακόμα, αν αγαπάς το κάμπινγκ βρήκες το νησί σου, αφού η Ικαρία φημίζεται για αυτό.

Οι Σεϋχέλες, η Μεσακτή και η παραλία του Να, όμως για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό μια επίσκεψη στην παραλία του Μιλιωπού θα τους αποζημιώσει. Μεγάλες πέτρες και άμμος στο ακρογιάλι και μέσα, δασάκι με το ομώνυμο ποτάμι πιο ψηλά για την απαραίτητη δροσιά. Ένας μίνι Παράδεισος, ο οποίος αποτελεί και ωραιότατη επιλογή για τους φαν του ελεύθερου.

Πρόσβαση στο νησί του Ικάρου 

Στην Ικαρία θα έρθετε με πλοίο από τον Πειραιά. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα βρείτε έως και δύο δρομολόγια προς το νησί την ημέρα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 10 ώρες ανάλογα και με τις στάσεις που κάνει το καράβι. Μπορείτε να επιλέξετε αν το λιμάνι της άφιξης σας θα είναι ο Εύδηλος ή Άγιος Κήρυκος ανάλογα με το που έχετε επιλέξει να οργανώσετε τις διακοπές σας

Για 5 διανυκτερεύσεις υπολογίστε: €210 αν προτιμήσετε την άνεση του δωματίου

6)Γύθειο

Το Γύθειο είναι μια ιστορική κωμόπολη της νότιας Πελοποννήσου, χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Λαρύσιο (Ακούμαρος ή Κουμαρος κατά τους ντόπιους), όπου  απέχει 42χλμ από τη Σπάρτη. Αποτελεί πρωτεύουσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης και το κυριότερο λιμάνι του Λακωνικού κόλπου.

Δύο είναι οι κοντινότερες, εξίσου ωραίες, παραλίες στο Γύθειο: Η εντυπωσιακή Σελινίτσα στην οποία καταλήγουν τα νερά του ποταμού Αρδέλη από τη μία πλευρά, και η έξι χιλιομέτρων αμμουδιά του Μαυροβουνίου, την οποία αγαπούν ιδιαίτερα οι windsurfers, από την άλλη.

Έξι χιλιόμετρα από το Γύθειο, το Βαθύ έχει επίσης ωραίες, βοτσαλωτές παραλίες που καταλήγουν στα κρυστάλλινα νερά του λακωνικού κόλπου. Και βέβαια, καθότι το Γύθειο βρίσκεται όπως λέγαμε και στην αρχή στο κατώφλι της Μάνης, λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα να οδηγήσεις και θα βουτήξεις σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Το εισιτήριο με το ΚΤΕΛ κοστίζει 40,10 ευρώ – πάντα μετ’ επιστροφής. Στήστε τη σκηνή σας στο Camping Gythion Bay, στο οποίο η διανυκτέρευση κατ’ ατόμο κοστίζει 5,50 ευρώ και κάντε τη βουτιά σας στην αμμώδη παραλία του Μαυροβουνίου. Επισκεφτείτε τη νησίδα Κρανάη ή Μαραθονήσι στην οποία πέρασαν τη νύχτα ο Πάρις και η Ελένη πριν αναχωρήσουν για την Τροία. Εκεί βρίσκεται ο Πύργος Τζανετάκη στον οποίο στεγάζεται το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Μάνης με εισιτήριο 1,5 ευρώ. Για φτηνό αλλά καλό φαγητό επισκεφτείτε την ταβέρνα της Σταυρούλας Πετάκου, το γεύμα θα σας κοστίσει περίπου 10-12 ευρώ το άτομο. Πάρτε το ΚΤΕΛ για Σπάρτη – 6,5 ευρώ μετ’ επιστροφής. Στις εφτά αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης θα θαυμάσετε ευρήματα από τη νεολιθική έως την ύστερη ρωμαϊκή περίοδο με μόλις 2 ευρώ.

Πως πάω; 

Από Αθήνα για Σπάρτη θα διανύσετε 215 χιλιόμετρα σε 3 περίπου ώρες. Η απόσταση από Σπάρτη για Γύθειο δεν ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα. Το τμήμα αυτό της διαδρομής χρειάζεται προσοχή, ιδίως οι μεγάλες ευθείες κοντά στο Ξηροκάμπι, καθώς μετακινούνται βαριά οχήματα από τα κοντινά στρατόπεδα. Πρατήρια βενζίνης υπάρχουν στο Γύθειο, στο δρόμο για Αρεόπολη λίγο πριν το Χωσάρι.

Μπορείτε επίσης να φτάσετε στη Γυθειου με Λεωφορείο, Μετρό ή Προαστιακός. Αυτές είναι οι γραμμές και οι διαδρομές που έχουν στάσεις κοντά -(Λεωφορείο) 703803814909915,(Προαστιακός) Π3Β, (Μετρό) Μ1Μ3

Για 5 διανυκτερεύσεις υπολογίστε: €150 αν προτιμήσετε την άνεση του δωματίου

7) Σαλαμίνα

Η Σαλαμίνα, γνωστή από την αρχαιότητα και ως Κούλουρη, είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου και το πιο κοντινό στις ακτές της Αττικής. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Σαρωνικού Κόλπου και έναντι του Κόλπου της Ελευσίνας. Πρωτεύουσά της είναι η ομώνυμη πόλη.

Η Σαλαμίνα δεν αποτελεί συνηθισμένο προορισμό διακοπών, αποτελεί όμως φτηνό. Από το Πέραμα περάστε απέναντι με το αυτοκίνητό σας και επιστρέψτε μόνο με 11 ευρώ. Το καράβι αναχωρεί ανά 15 λεπτά και δρομολόγια πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο, εάν θέλετε να αφήσετε το αυτοκίνητο πίσω, το κόστος πέφτει στα 80 λεπτά. Εάν θέλετε κρεβάτι για να ξεκουραστείτε και να αντισταθμίσετε το μηδαμινό κόστος μεταβίβασής, θα πληρώσετε 40 ευρώ στο ξενοδοχείο Βοτσαλάκια στα Σελήνια.

Αξιοθέατα του νησιού που αξίζει να επισκεφτείτε και δεν κοστίζει και τίποτα: οι δύο ανεμόμυλοι στο Λόφο των Μύλων, το σπήλαιο του Ευριπίδη στην περιοχή Περιστέρια, το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, το εκκλησάκι του Ιωάννη του Καλυβίτη (10ος αιώνας) και τις μονές του Αγ. Νικολάου Λεμονιών και της Φανερωμένης (17ος αιώνας).

Για φαγητό ενδείκνυται η περιοχή Σελίνια, ενώ για ποτό το Αιάντειο, ειδικά το μπαράκι Έκσταση. Η πιο in περιοχή για ποτό είναι χειμώνα καλοκαίρι ο Άγ. Νικόλαος και το πιο must μπαράκι το Berlin. Για πίτσες καθίστε στο BelMar.

Για 5 διανυκτερεύσεις υπολογίστε: €140 (με ελεύθερο κάμπινγκ) και 240 (με ξενοδοχείο).

8)Πάτμος

Η Πάτμος είναι ελληνικό νησί του Αιγαίου Πελάγους υπαγόμενο, κατά τους αρχαίους Έλληνες, στις Νότιες Σποράδες, κατά δε τη σύγχρονη πολιτική διαίρεση της χώρας στη Δωδεκάνησο. Συγκεκριμένα αποτελεί το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων.

Στην Πάτμο θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις χαλαρές στιγμές, να κάνεις βόλτα στα πανέμορφα γραφικά χωριά του νησιού, να κολυμπήσεις σε υπέροχες παραλίες και να περπατήσεις σε μονοπάτια με εντυπωσιακή θέα. Η ατμοσφαιρική Χώρα της Πάτμου, η οποία έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θα σε γοητεύσει με τα την επιβλητική αρχιτεκτονική, τα στενά σοκάκια και τους ανεμόμυλους που βρίσκονται δίπλα στον οικισμό. Και όταν πέσει η νύχτα, η καρδιά της Πάτμου χτυπάει στο λιμάνι της Σκάλας.

Γραφικά ταβερνάκια, κέντρα με παραδοσιακή  μουσική, καφετέριες και μπαράκια. Για τη διαμονή σας θα βρείτε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα δωμάτια με όλες τις ανέσεις.

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάτμο

Η Πάτμος συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με τακτικά δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιάς – Πάτμος εξυπηρετείται αρκετές φορές την εβδομάδα από συμβατικά πλοία που διαθέτουν καμπίνες και γκαράζ. Η διάρκεια της διαδρομής κυμαίνεται από 7 έως 12 ώρες ανάλογα με τις στάσεις του δρομολογίου.

Για 5 διανυκτερεύσεις υπολογίστε: €220 αν προτιμήσετε την άνεση του δωματίου

9)Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι νησί του Αργοσαρωνικού, το μεγαλύτερο από τη συστάδα των μικρών νησιών ανάμεσα στην Αίγινα και την Επιδαυρία της Πελοποννήσου.

Διακοπές στο Αγκίστρι σημαίνει βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, γαλήνη και ξεκούραση. Το Αγκίστρι είναι ιδανικός προορισμός για εκδρομή το σαββατοκύριακο ή ολιγοήμερες διακοπές, καθώς προσφέρει πολλές επιλογές σε παραλίες, διαμονή και φαγητό, αλλά και τη δυνατότητα για ατελείωτες βόλτες και περιπάτους στη φύση.

Το Αγκίστρι έχει πανέμορφες παραλίες με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Το τοπίο στις ακτές του Αγκιστρίου είναι πραγματικά παραδεισένιο. Οι περισσότερες παραλίες είναι εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια ή με όχημα. Κάποιες δεν είναι οργανωμένες, οπότε προτείνουμε να έχεις μαζί ομπρέλα και προμήθειες. Μια λίστα με τις καλύτερες παραλίες στο Αγκίστρι:

  • Χαλικιάδα: Εντυπωσιακή παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και λευκό βότσαλο. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με τα πόδια μέσω μονοπατιού και απαιτεί μεγάλη προσοχή. Μπορεί να συναντήσεις και γυμνιστές.
  • Δραγονέρα: Όμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά που περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση. Έχει βότσαλο, ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και μία καντίνα.
  • Απόνησος: Παραλία με εξωτική ομορφιά, τιρκουάζ νερά και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Έχει ομπρέλες, ξαπλώστρες και μία ταβέρνα. Πρόκειται για ιδιωτική περιοχή και για αυτό θα πρέπει να πληρώσεις για να απολαύσεις την παραλία.
  • Παραλία Μεγαλοχωρίου: Η παραλία του ομώνυμου οικισμού. Οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καταστήματα εστίασης.
  • Παραλία Σκάλας: Βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Είναι οργανωμένη, έχει άμμο και ρηχά νερά και είναι ιδανική για οικογένειες.
  • Μάγκιζα: Ήσυχη παραλία, ό,τι πρέπει για απομόνωση και ηρεμία. Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο και σύντομο μονοπάτι.
  • Μπαριάμα: Ερημική παραλία για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία. Βρίσκεται κοντά στην παραλία Μάγκιζα.

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αγκίστρι

Στο Αγκίστρι θα φτάσεις εύκολα με δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά και τα λιμάνια της Αίγινας. Το δρομολόγιο Πειραιάς – Αγκίστρι εκτελείται συχνά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και το ταξίδι διαρκεί 55 λεπτά με ταχύπλοο (δελφίνι) ή 1,5 ώρα με συμβατικό πλοίο. Μπορείς, επίσης, να φτάσεις στο Αγκίστρι από Πειραιά με ενδιάμεσο σταθμό τα λιμάνια της Αίγινας. Η Αίγινα με το Αγκίστρι συνδέονται με συχνά δρομολόγια όλο το χρόνο. Το ταξίδι Αίγινα – Αγκίστρι διαρκεί μόλις 15 λεπτά, ενώ υπάρχουν καθημερινά πλοία από Πειραιά – Αίγινα.

Για 5 διανυκτερεύσεις υπολογίστε: €2οο αν προτιμήσετε την άνεση του δωματίου