φθηνοί-προορισμοί-για-το-τριήμερο-της-28-1078106
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.10.2022 | 20:16

Φθηνοί προορισμοί για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Οι φθινοπωρινές εκδρομές είναι από τις αγαπημένες μας αποδράσεις, ειδικά όταν δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις για πολλές ώρες. Φέτος, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μπορεί να πέφτει Παρασκευή και άνετα γίνεται ένα ωραίο τριήμερο.

Εμείς βρήκαμε αρκετούς  προορισμούς με αξιοθέατα, φαγητό και με αθλητικές δραστηριότητες, ιδανικούς για τις πρώτες μας φθινοπωρινές εξορμήσεις.

Επιπλέον, εκτός από κάποιους κλασικούς προορισμούς σού προτείνουμε και πιο εναλλακτικούς για ψαγμένους ταξιδευτές.

Τρίκαλα Ορεινής Κορινθίας

Τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, αγαπημένος προορισμός των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου με αξιόλογη ξενοδοχειακή υποδομή, που διαρκώς βελτιώνεται, έχουν μπει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της περιοχής της Ορεινής Κορινθίας.

Διαδρομές μέσα από δάση, πετρόκτιστα σπίτια και πολύ καλό παραδοσιακό φαγητό, θα σας κάνουν να γυρίσετε ξανά στα Τρίκαλα και να θελήσετε να εξερευνήσετε κάθε πτυχή τους.

Αγόριανη, Φωκίδα

Η Αγόριανη, απέχει  24 χλμ. μακριά από τα φώτα της κοσμικής Αράχωβας, στην πίσω πλευρά του Παρνασσού, όμως εξίσου κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Από την Αθήνα, θα φτάσετε εκεί σε μόλις 2 ώρες και 30 λεπτά. Είναι η απόλυτη low budget επιλογή για όσους θέλουν να προσεγγίσουν τον Παρνασσό, αλλά αναζητούν οικονομική διαμονή και φαγητό.

Θα την επιλέξετε για την ησυχία, το καλό φαγητό, τα πλατάνια στην γραφική πλατεία, τις καρυδιές, τις καστανιές και το ελατόδασος που την περικλείει, καθώς και για τα τρεχούμενα νερά της που δημιουργούν και το ανάλογο… soundtrack.

Μόλις φτάσετε θα απολαύσετε τον καφέ στην πλατεία που την αγκαλιάζουν τα θεόρατα πλατάνια. Έπειτα, ακολουθούν οι απολαυστικές βόλτες στα σοκάκια της, που θα σας οδηγήσουν στους ήχους του καταρράκτη.

Στεμνίτσα, Αρκαδία

Στην γεμάτη εκπλήξεις Αρκαδία, θα βρείτε την Στεμνίτσα. Πρόκειται για μια ιστορική κωμόπολη της Γορτυνίας με πετρόχτιστα σπίτια, χτισμένη αμφιθεατρικά στις δυτικές πλαγιές του Mαινάλου, σε υψόμετρο 1.100μ.

Οι βόλτες σας στο χωριό θα πρέπει να περιλαμβάνουν σίγουρα τη Μάνα του Νερού, την πηγή δηλαδή που υδροδοτεί το χωριό και έχει καλή θέα, επίσης τα Παλαμηδέικα μια από τις πιο όμορφες γειτονιές αλλά και το Λαογραφικό μουσείο που φιλοξενεί φορεσιές, μεταβυζαντινές εικόνες, ξυλόγλυπτα, σκεύη εκκλησιαστικά αλλά και καθημερινής χρήσης κ.α.

Aκόμη, ενδιαφέρουσα στάση είναι ο ιερός Ναός του Αγ. Γεωργίου στο κέντρο της Στεμνίτσας που περιέχει αυθεντικές τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου αλλά και το Λαογραφικό μουσείο της Στεμνίτσας.

Ελάτη – Περτούλι

Αυτή είναι η ιδανική εποχή για μια απόδραση στην πανέμορφη Ελάτη και στο γραφικό Περτούλι. Είναι αδιαμφισβήτητα από τους πιο όμορφους ελληνικούς προορισμούς, στους οποίους απολαμβάνει κανείς το μεγαλείο της χειμερινής φύσης και δεν θα μπορούσε παρά να είναι το απόλυτο ειδυλλιακό σκηνικό για ένα ζευγάρι.

Αν επισκεφθείτε τη περιοχή στα βάθη του χειμώνα, τότε θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και να ζήσετε πανέμορφες στιγμές.

Το πλήθος των επιλογών για διαμονή σε ξενώνες, ξενοδοχεία, παραδοσιακά δωμάτια με τζάκι, σπιτικό φαγητό σε ταβέρνες και προσεγμένα εστιατόρια μπορούν να εγγυηθούν υπέροχες ρομαντικές στιγμές σε μία από τις πιο όμορφες και αυθεντικές ορεινές περιοχές της χώρας.

Λουτρά Πόζαρ

Ένας δημοφιλής προορισμός που προτιμούν ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη απέχουν μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά οδικώς. Η περιοχή ενδείκνυται ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή.

Τα ιαματικά νερά σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο, δημιουργούν ένα σκηνικό ιδανικό για απόλυτη χαλάρωση με το ταίρι σας. Μετά από μια μοναδική εμπειρία ευεξίας στα λουτρά, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους φιλόξενους ξενώνες της περιοχής για τη διαμονή σας. Το τοπίο μέσα στη φύση είναι ειδυλλιακό.