φρούριο-το-επαλ-σταυρούπολης-μετά-τ-946240
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.10.2021 | 09:08

«Φρούριο» το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μετά τα σοβαρά επεισόδια (φωτο)

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες του GRTimes.gr, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου, με κλούβες των ΜΑΤ, περιπολικά και μοτοσυκλέτες και δεν επιτρέπουν σε οποιονδήποτε δεν έχει εργασία στα ΕΠΑΛ να κινηθεί προς τα εκεί.

Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες ημέρες έγιναν βίαια επεισόδια όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιτέθηκαν από την αυλή του σχολείου με βόμβες μολότοφ, ξύλα και πέτρες σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο. Είχε προηγηθεί επεισόδιο, όταν και πάλι άτομα επιτέθηκαν σε φοιτητές βγαίνοντας από το σχολείο.

Έκτοτε, η ΕΛΑΣ έχει λάβει αυστηρά μέτρα ούτως ώστε να μην σημειωθούν ξανά επεισόδια, ενώ προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις που κάποιος μετατράπηκαν σε συλλήψεις, κυρίως ανηλίκων.

Μαθητές του σχολείου κατήγγειλαν πως μέσα σε αυτό υπάρχει ομάδα που ανήκει στον ακροδεξιό χώρο και δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, προβαίνει σε εκφοβισμό όσων δεν συμφωνούν με την ιδεολογία και τις ενέργειες τους ενώ γίνονται και ξυλοδαρμοί, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι αρκετοί ήταν οι μαθητές που μετά τα βίαια επεισόδια, εχθές δεν ήρθαν στο σχολείο.

Update 07.50

Διαπληκτισμοί σημειώθηκαν πριν από λίγο μεταξύ μελών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, των ΕΛΜΕ και τις δυνάμεις της αστυνομίας όταν οι πρώτοι θέλησαν να πλησιάσουν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν στήσει φραγμό τους απαγόρευσαν να περάσουν, καθώς επιτρέπεται να προσεγγίσουν μόνο καθηγητές και μαθητές. Τότε διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας να πλησιάσουν το σχολείο προκειμένου να μιλήσουν με τους διευθυντές των σχολείων για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και πως έχει δημιουργηθεί μετά τα επεισόδια.

Αυτήν την ώρα η κατάσταση δείχνει να έχει εκτονωθεί ενώ γίνονται διαβουλεύσεις.

«Ανοίγει το σχολείο για τους φασίστες, τους κρατάει μέσα και δεν αφήνει την Ομοσπονδία Γονέων», τόνισαν μέλη της Ομοσπονδίας που βρίσκονται στο σημείο.

UPDATE 08.05

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί επέτρεψαν στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να περάσει μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων.

Περισσότερα σε λίγο…

πηγή: grtimes.gr