φρικτό-έγκλημα-της-έκοψε-το-λάρυγγα-649668
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.07.2019 | 22:44

Φρικτό έγκλημα: Της έκοψε το λάρυγγα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της ειδεχθούς δολοφονίας μιας 23χρονης στην Αυστραλία, η οποία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Η άτυχη κοπέλα δεν μπορούσε να φωνάξει για βοήθεια, αφού ο δολοφόνος τής είχε κόψει το λαρύγγι.

Το φρικτό έγκλημα συνέβη τον Φεβρουάριο του 2013, με την 23χρονη Shandee Blackburn να δέχεται πάνω από 20 μαχαιριές ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι της, την ώρα που επέστρεφε αργά τη νύχτα από τη δουλειά της.

Ο ιατροδικαστής, που εξέτασε το πτώμα της, είπε στην κατάθεσή του, ότι τα τραύματά της, συμπεριλαμβανομένων αυτά στο λάρυγγα, είχαν γίνει μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, από αντικείμενο με αιχμηρή λεπίδα, ενώ ως δράστη «έδειξε» άντρα που χρησιμοποίησε «μέγιστη δύναμη». Ήταν, δε, τόσο άγρια η επίθεση που μέρος του κρανίου της είχε σπάσει.

Όπως είπε ο καθηγητής David Williams, το θύμα είχε δεχτεί τουλάχιστον 25 μαχαιριές, ενώ είχε και αμυντικά τραύματα. Για τη δολοφονία συνελήφθη ο John Peros, το 2017.

Ένας ταξιτζής που ήταν μάρτυρας του συμβάντος, ανέφερε ότι είδε δύο ανθρώπους να μαλώνουν για κάτι που φαινόταν να μοιάζει με τσάντα, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα αντίκρισε έναν ψηλό άντρα να φεύγει τρέχοντας από τον τόπο του εγκλήματος προς το πάρκο. Ο ταξιτζής βρήκε στη συνέχεια το πτώμα της 23χρονης πεσμένο στο έδαφος.

Το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί, ούτε και η τσάντα που φέρεται να κουβαλούσε το θύμα και την οποία άρπαξε ο δράστης. Η ανακριτική διαδικασία διερευνά τώρα τις συνθήκες της δολοφονίας του άτυχου θύματος, ενώ η μητέρα της 23χρονης ελπίζει τώρα να πάρει απαντήσεις για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ.