φρίκη-στην-κύπρο-άγνωστος-ο-αριθμός-τω-618993
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.04.2019 | 09:44

Φρίκη στην Κύπρο: Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων του serial killer

Οι αρχές στην Κύπρο βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και συνεχίζουν τις έρευνες για να βρεθούν και άλλα πτώματα από τη δράση του Κύπριου λοχαγού, που δολοφονούσε αλλοδαπές γυναίκες αφού πρώτα έκανε σεξ μαζί τους. Στη συνέχεια πετούσε τα πτώματα τους σε έρημες και δύσβατες τοποθεσίες όπου είναι δύσκολο εώς αδύνατον να βρεθούν.

Το φρεάτιο στο παλιό και εγκαταλελειμμένο μεταλλείο στο χωριό Μιτσερό λίγο έξω από τη Λευκωσία, ήταν όπως δείχνουν τα πράγματα ο τόπος αυτός. Εκεί αρχικά βρέθηκε το πτώμα της Marry Rose από τις Φιλιππίνες και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης. Η δολοφονημένη γυναίκα όταν χάθηκαν τα ίχνη της, είχε μαζί της και την εξάχρονη κόρη της.

Στο φρεάτιο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν όμως και ένα άλλο πτώμα και είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχουν και άλλα πτώματα, όλα γυναικών που δολοφονήθηκαν από τον serial killer.

Ο 35χρονος Λοχαγός του Κυπριακού Στρατού Νίκος Μεταξάς, μετά τη σύλληψη του παραδέχθηκε τρεις δολοφονίες με την αστυνομία να αναζητεί σε φράγμα στο χωριό Ξυλιάτου, το τρίτο θύμα, που είναι η εξάχρονη κόρη της Marry Rose. H δεύτερη γυναίκα που επισήμως δεν έχει αναγνωριστεί είναι η 28χρονη Arian Palanas Lozano η οποία είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 2018.

Οι χθεσινές προσπάθειες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και άλλων δολοφονημένων γυναικών, χθες δεν έφεραν αποτέλεσμα ενώ σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει νέες έρευνες.

Η Πυροσβεστική, έχει εξασφαλίσει τεχνική βοήθεια από ιδιωτική εταιρεία, ώστε με υποβρύχιες κάμερες που έχουν τη δυνατότητα ρομποτικής καθοδήγησης να ελέγξει το φρεάτιο των 130 μέτρων βάθους που είναι γεμάτο νερό. Οι δυνατότητες των καμερών που χρησιμοποιούνται είναι μεγάλες καθώς μπορούν να καταγράψουν υψηλής ευκρίνειας εικόνα σε βάθος έως και 300 μέτρα. Χθες δεν κατάφεραν να κατέβουν κάτω από τα 50 μέτρα γιατί όπως δήλωσε ο διευθυντής της Κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, υπήρχαν κατασκευαστικά και άλλα εμπόδια.

Εξαιρετικά δύσκολο είναι να κατέβουν και ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες αφού ανά πάσα στιγμή τα τοιχώματα του φρεατίου μπορεί να καταρρεύσουν.

Χθες ο λοχαγός οδηγήθηκε στο δικαστήριο και παραδέχτηκε ότι έχει δολοφονήσει άλλες 2 γυναίκες, συνολικά τρεις. Τις γυναίκες όπως είπε, τις γνώριζε μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα badoo και προτιμούσε όλες να είναι αλλοδαπές έτσι ώστε να μην μπορεί να τις αναζητήσουν εύκολα οι συγγενείς τους, ούτε να κάνουν καταγγελία στην αστυνομία.

Ο Νίκος Μεταξάς εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο