φρίκη-κυψέλης-η-αδερφή-του-αγοριού-είχ-990521
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.02.2022 | 09:48

Φρίκη Κυψέλης: Η αδερφή του αγοριού είχε ενημερώσει τη δασκάλα της για την εξαφάνιση

Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη από τον 33χρονο σήμερα Πολωνό σύντροφο της μητέρας του.

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες».

Αυτά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 33χρονος Πολωνός που κατηγορείται για τη δολοφονία 7χρονου αγοριού, μαζί με την μητέρα του παιδιού, που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στο διαμέρισμα που διέμενε τότε το ζευγάρι, στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη.

«Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ατάραχος ο καθ’ ομολογίαν δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας του παιδιού.

Η 29χρονη μητέρα ήταν μπροστά στην κακοποίηση του παιδιού από τον σύντροφό της. Αλλά όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει το γιο της που εξέπνευσε τελικά με μαρτυρικό τρόπο, αλλά έπαιζε… ηλεκτρονικά στον υπολογιστή της, όπως είπε στους άναυδους αστυνομικούς.

Κυψέλη: Η αδερφή του 10χρονου είχε σημάνει 2 φορές συναγερμό

Το άτυχο παιδί είχε και μία αδερφή, η οποία βρίσκεται πλέον σε ανάδοχη οικογένεια. Η 10χρονη αδερφή του άτυχου Ανδρέα, όταν πήγαινε Δ΄Δημοτικού είχε εκμυστηρευτεί στη δασκάλα της ότι είχε εξαφανιστεί ο αδερφός της από το σπίτι. Η εκπαιδευτικός με τη σειρά της ενημέρωσε τη διευθύντρια του σχολείου η οποία τελικά απευθύνθηκε στην υπηρεσία ανηλίκων ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star ωστόσο, η υπόθεση φαίνεται να μην είχε συνέχεια.

Αυτή, ωστόσο σύμφωνα με το Star, δεν ήταν η μοναδική φορά που η αδελφή του Ανδρέα εξέφρασε την ανησυχία της για την τύχη του αδερφού της. Σύμφωνα με το Star, το κοριτσάκι επέμεινε και στους ανάδοχους γονείς της για την εξαφάνιση με αποτέλεσμα και αυτοί να απευθυνθούν εκ νέου στην ΕΛΑΣ. Τότε οι έρευνες οδήγησαν στην αποκάλυψη ότι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών ήταν σε ψυχιατρική κλινική στην Πολωνία, γεγονός που σήμανε συναγερμό καθώς δεν θα μπορούσε ο ίδιος να έχει μαζί του τον 7χρονο, όπως επέμενε να ισχυρίζεται η σύζυγός του και μητέρα του αγοριού.