φρένο-σε-παράνομη-υιοθεσία-στην-χαλ-531972
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.12.2019 | 10:52

«Φρένο» σε παράνομη υιοθεσία στην Χαλκίδα

Χάρη στην παρατηρητικότητα των γιατρών νοσοκομείου της περιοχής της Χαλκίδας μπήκε τέλος σε μια υπόθεση παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους, το οποίο έφερε στον κόσμο μια 27χρονη Ελληνίδα πριν από λίγες ημέρες.

Οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που είχε η νεαρή μητέρα δεν ήταν δικό της και ενημέρωσαν αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι παρουσιαζόταν ως σύζυγος ενός 22χρονου Έλληνα που εμφανιζόταν ως πατέρας του μωρού. Στην πραγματικότητα, όμως, θα αγόραζε το νεογέννητο μαζί με την 26χρονη πραγματική σύζυγό του που είχε παραχωρήσει την ταυτότητά της στην 27χρονη, ώστε να φαίνεται πως εκείνη γέννησε το μωρό!

Το ζευγάρι, που ήταν άτεκνο, είχε πλησιάσει πριν από περίπου μία εβδομάδα ένας 51χρονος Έλληνας και τους είχε προτείνει να αγοράσουν το βρέφος που κυοφορούσε η 27χρονη. Η συμφωνία κλείστηκε και ορίστηκε το αντίτιμο, αλλά δεν υπολόγισαν ότι οι γιατροί θα καταλάβαιναν πως η λεχώνα δεν ήταν αυτή που έλεγε κι ότι θα έδινε το παιδί της για παράνομη υιοθεσία.

Οι αστυνομικοί πήγαν το μεσημέρι της Τρίτης στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η 27χρονη μητέρα και την συνέλαβαν, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 51χρονος διαμεσολαβητής και ο 22χρονος υποψήφιος αγοραστής, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και η 26χρονη σύζυγός του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, με εντολή του οποίου το νεογνό παραμένει προσωρινά για φιλοξενία στο νοσοκομείο ώσπου να αποφασιστεί αν η επιμέλειά του θα δοθεί σε συγγενικά πρόσωπα της μητέρας του ή θα καταλήξει σε ίδρυμα.