φουρθιώτης-ενοχή-μόνο-για-2-πλημμελήμα-95174
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.10.2022 | 19:46

Φουρθιώτης: Ενοχή μόνο για 2 πλημμελήματα προτείνει ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή του Μένιου Φουρθιώτη για τη συγκρότηση συμμορίας και την ενοχή του για τα πλημμελήματα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη οπλοκατοχή και της ψευδούς καταγγελίας σχετικά με τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σωτήρης Μπουγιούκος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή του τηλεπαρουσιαστή και δυο εκ των συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της συγκρότησης συμμορίας με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων, αλλά ζήτησε από το δικαστήριο να τον καταδικάσει για δυο πλημμεληματικές πράξεις. «Προκάλεσε την απόφαση στους συγκατηγορούμενούς του να προμηθευτούν όπλο, όχι όμως Καλάσνικοφ», σημείωσε ο εισαγγελέας και συνέχισε λέγοντας πως ο παρουσιαστής έχοντας χάσει πια την αστυνομική φρουρά και προκειμένου να την ανακτήσει, θέλησε να εμφανιστεί ως άτομο που δέχεται απειλές και αποτελεί ευπαθή στόχο.

«Με αυτό το σκοπό προκάλεσε στους δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, την απόφαση να πυροβολήσουν στην οικία του τον Απρίλιο του 2021. Δεν προκύπτει όμως ότι τους προκάλεσε την απόφαση να πυροβολήσουν με Καλάσνικοφ», εξήγησε ο εισαγγελέας. Σχετικά με το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, ο κ. Μπουγιούκος υπογράμμισε πως ο Μένιος Φουρθιώτης κατέθεσε ψευδώς στην αρμόδια αστυνομική αρχή ότι άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ προκειμένου να τον εκφοβίσουν, αν και ήταν ο ίδιος που είχε σκηνοθετήσει την επίθεση σε βάρος του.

Οι συγκατηγορούμενοι

Με την πρόταση του προς το δικαστήριο, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δυο συγκατηγορουμένων του τηλεπαρουσιαστή για την επίθεση με Καλάσνικοφ σε βάρος τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Μάλιστα, για τον ένα κατηγορούμενο ζήτησε ενοχή για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για τον άλλο ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Για το τέταρτο πρόσωπο που καθόταν στο εδώλιο, ο οποίος δικάζεται για αδικήματα που αφορούν σε κατοχή ναρκωτικών, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του, όπως κατηγορείται.

«Χωρίς κανένα στοιχείο μου κατέστρεψαν τη ζωή»

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο παρουσιαστής υποστήριξε ότι δέχθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής τηλεφώνημα από άνθρωπο που του αποκάλυψε τα στοιχεία της ταυτότητάς του και θέλησε να του αποκαλύψει κάποια πράγματα.

«Του είπα να έλθει να καταθέσει και μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του από τον κ. Φίλιππο Βρυώνη. Του ζήτησα να καταθέσει σε συμβολαιογράφο και το έκανε. Μου παρέδωσε αντίγραφο προκειμένου να αναγνωστεί από το δικαστήριο σας. Δεν κλήθηκε ποτέ από τον ανακριτή και την αστυνομία να καταθέσει. Θα μπορούσαν οι αρχές να τον καλέσουν και με προφυλάκισαν για το τηλέφωνο κάποιο άλλο ανθρώπου. Είναι παράλειψη της προανάκρισης. Χωρίς κανένα στοιχείο, μου κατέστρεψαν τη ζωή και προσπαθώ να αποδείξω την αθωότητά μου» ανέφερε ο Μενιος Φουρθιώτης.

Ωστόσο, το δικαστήριο του εξήγησε πως έχει ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία και σε αυτό το σημείο δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. «Έχει τελειώσει η αποδεικτική διαδικασία, να κάνουν χρήση οι συνήγοροί σας αν θέλετε» είπε ο εισαγγελέας και το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη προκειμένου να αγορεύσουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.