φουρθιώτης-είμαι-αθώος-δεν-σκηνοθέτ-1073582
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.09.2022 | 13:54

Φουρθιώτης: «Είμαι αθώος, δεν σκηνοθέτησα τις επιθέσεις στο σπίτι μου»

Κατηγορηματικός ότι δεν έχει «σκηνοθετήσει» τους πυροβολισμούς στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2021, αλλά και την έκρηξη μηχανισμών, έτσι ώστε να του επιστραφεί η αστυνομική φύλαξη που είχε, εμφανίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Μένιος Φουρθιώτης.

Αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, ο κατηγορούμενος παρουσιαστής είπε:

«Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα», είπε ο παρουσιαστής. Αθώοι δήλωσαν και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του. Οι δύο εξ αυτών κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο αστυνομικών, καθώς κατά την απομάκρυνσή τους από το σπίτι του Φουρθιώτη, φέρονται να έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πυροβολούν.

«Εντοπίσαμε μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες, την θεωρήσαμε ύποπτη, δεν είχε πινακίδες. Τη σταματήσαμε για έλεγχο. Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος. Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός», κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός.