αδιάκοπη-η-μάχη-με-τις-φλόγες-μεταξύ-κα-18738
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.08.2017 | 08:45

Αδιάκοπη η μάχη με τις φλόγες μεταξύ Καλάμου και Μικροχωρίου (φωτο)

Συνολικά 55 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στον Κάλαμο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, έντεκα μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις 100 άνδρες στρατιωτικό προσωπικό και τέσσερα μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος 6 ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη

Στην Αναληψη και το Κρυονέρι Ηλείας συνεχίζει να μαίνεται μία ακόμη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Στη  Ζάκυνθο σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Καταστάρι και στο Κοιλιωμένο. Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις υπόλοιπες περιοχές της Ζακύνθου (Άνω Βολίμες, Βολίμες, Άγιος Νικόλαος, Δάφνη, Καμπί, Παλιό Χωριό) είναι οριοθετημένες με διάσπαρτες εστίες στο εσωτερικό της περιμέτρου τους. Συνολικά στο νησί επιχειρούν 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Σβορωνάτα της Κεφαλονιάς. Στο νησί υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Δοριζάτα, Καραβάδο και Αδράκι.

Υπό έλεγχο ετέθη και πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στην Αγία Κυριακή Ηλείας.

Η δύσκολη νύχτα

Στο Μετόχι και το Μικροχώρι έδωσαν την κύρια μάχη όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό.

Η νύχτα κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου. Σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αυτές αντιμετώπισαν ικανοποιητικά από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα (τέσσερα ελικόπτερα), τα οποία θα δώσουν και την ακριβή εικόνα σε όλη την έκταση που καίγεται ακόμη, ώστε να κινηθούν ανάλογα και οι επίγειες δυνάμεις.

Στις 2.30 τη νύχτα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την 25ης Μαρτίου και στη συμβολή της επαρχιακής οδού Βαρνάβα-Καπανδριτίου με την 25ης Μαρτίου.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα δίνει πολύ υψηλό κίνδυνο (δείκτης 4) σε όλη την Αττική, τη νότια Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Όσα συνέβησαν χθες

Δραματικές διαστάσεις πήρε η κατάσταση στον Κάλαμο, όπου η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη με κατεύθυνση Βαρνάβα και Καπανδρίτι. Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται ύφεση.

Ήδη όμως έχουν καεί σπίτια, με τον ακριβή αριθμό να μην έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου 5 έχουν πιο σοβαρές ζημιές.

Ο Δήμος Ωρωπού έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση νωρίτερα, καλώντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκόλυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στην ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, αναφέρεται: «Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά».

Ταυτόχρονα κάνει έκκληση σε όσους είναι στην παραλία να απομακρύνονται για να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

varnsdf1

Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

f1

Όπως δήλωσε ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά.

Ήδη ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ άλλα 11 οχήματα έχουν ξεκινήσει από διάφορες περιοχές της επαρχίας και έρχονται στην Αττική.

Εδώ και ώρες, στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 120 πυροσβέστες, με 50 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, 13 οχήματα του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και της περιφέρειας, 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ, και 3 χωματουργικά μηχανήματα που ανοίγουν δρόμους και φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες.

barnava kalamos

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, Αδάμ Μεγαπάνος, η πυρκαγιά είχε μέτωπο 25 χιλιομέτρων, μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο προηγήθηκε η εκκένωση δυο στρατοπέδων στην περιοχή τόσο από το προσωπικό τους όσο και από τα πυρομαχικά που είναι αποθηκευμένα καθώς και δυο κατασκηνώσεων.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε ζωές, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ωρωπού Κώστας Δέδες για τη μεγάλη πυρκαγιά.

«Υπήρχαν πολλές φωτιές που τις προλάβαμε, τη φωτιά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να την προλάβουμε και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές» σημείωσε ο κ. Δέδες στο Πρακτορείο fm και πρόσθεσε πως «όλα τα συνεργεία του δήμου εργάζονται  για αποκατάσταση των ζημιών».

Δείτε ακόμη:

Δ. Ζακύνθου: Ζητεί κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μάχη με τις φλόγες και στην Κεφαλλονιά

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής: Δεν μπορούμε να πούμε ότι η φωτιά ελέγχεται

Διακοπή της κυκλοφορίας στον Κάλαμο – Κλειστός ο δρόμος προς Καπανδρίτι

Εκκενώθηκε μοναστήρι στο Καπανδρίτι

Ανησυχία για εγκλωβισμένη γυναίκα από τη φωτιά, σε σπίτι στο Καπανδρίτι

Να κηρυχθεί ο Ωρωπός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε η Ρένα Δούρου

Οργή και ανησυχία δημάρχου Πεντέλης για τη φωτιά

Πυροσβεστική: Οι λόγοι εξάπλωσης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο

Kοντονής για πυρκαγιές: Σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης

Καπνοί έως το «Ελ. Βενιζέλος» – Καθυστερήσεις σε πτήσεις

Νέα πυρκαγιά στην Αμαλιάδα – Εκκενώθηκε χωριό

Μαίνονται οι φλόγες – Οδοιπορικό στα αποκαΐδια του Καλάμου (φωτο)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε πέντε Περιφέρειες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κάλαμος, Καπανδρίτι και Βαρνάβας

“Φυσικό φαινόμενο οι φωτιές” λέει περιφερειακή σύμβουλος Αττικής

Αμαλιάδα: Κάτοικοι αρνούνται να εκκενώσουν χωριό – Τι λέει ο δήμαρχος

f2

Κόντρα κυβέρνησης – Ν.Δ. με φόντο τις πυρκαγιές

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώθηκε την Κυριακή, με φόντο τις πυρκαγιές, αλλά και τα περί «σχεδίου εμπρησμών».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΜΠΕ, παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης «βλέπουν» σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο.

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας

Αποφασιστική και συντονισμένη δράση και «όχι θεωρίες συνωμοσίας», ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής.

«Να σωθούν οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Αυτή είναι η ευθύνη του υπουργού», πρόσθεσε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ν.Δ.:  Αποσταθεροποιητικός παράγοντας είναι ο κ. Τόσκας

Ανικανότητα καταλόγισε στο μεταξύ η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, με φόντο τις πυρκαγιές στον Κάλαμο Αττικής και τη Ζάκυνθο, αλλά και τις αναφορές περί σχεδίου εμπρησμών.

«Ολόκληρες περιοχές της χώρας έχουν γεμίσει με στάχτες και αποκαΐδια. Η ανικανότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του κατ’ ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Τόνισε επίσης ότι αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης εν όψει τριημέρου, οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται.

«Οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπαιτίων», συμπλήρωσε η Ν.Δ. και κατέληξε:

«Ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα.  Δηλαδή ας συντονίσουν έστω και τώρα τους φορείς που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών».

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Η Ν.Δ. να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή «πολιτική»

Για «φτηνή αντιπολίτευση» κατηγόρησε από την πλευρά του τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης νωρίτερα με αφορμή της πυρκαγίες.

Το υπ. Προστασίας κάλεσε τη Ν.Δ. «να μην παίζει με τη φωτιά» την ώρα που πυροσβέστες και συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη με τις φλόγες, ζητώντας της να «σοβαρευτεί, τουλάχιστον, στις δύσκολες αυτές ώρες».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα εξής:

«Η Ν.Δ., και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, συνεχίζουν τη φτηνή αντιπολίτευση τη στιγμή ακριβώς που οι άνδρες της Πυροσβεστικής, κάτοικοι και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες – είναι τέτοια η αδημονία τους που δεν περιμένουν καν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Τους θυμίζουμε μόνο τα πραγματικά στοιχεία:

– Οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές όπου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4).

– Τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Ζάκυνθο (15 μόνο σε μία ημέρα!), σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και στην Καισαριανή, το Άλσος Βεΐκου, το Κορωπί και στον Κάλαμο –δίπλα ή μέσα στη πρωτεύουσα, δηλαδή.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα την κατάσταση, καθώς αυτά τα στοιχεία δεν δείχνουν να απασχολούν τη Νέα Δημοκρατία.

Καλό θα είναι και η αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή «πολιτική», την ώρα που πυροσβέστες και συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη να σώσουν το φυσικό και οικισμένο περιβάλλον, τις περιουσίες τους και, το πιο σημαντικό, να μη θρηνήσουμε θύματα. Ας σοβαρευτεί, τουλάχιστον, στις δύσκολες αυτές ώρες».

Ποτάμι: Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο

«Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με “υπουργό” τον ανύπαρκτο κ. Τόσκα, άφησε τα πράγματα στην τύχη», αναφέρει το Ποτάμι, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίνε τις τελευταίες ημέρες πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Το κόμμα υπενθυμίζει ότι από τις  22 Μαΐου ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Ζητούσε, επίσης, να μάθει ποιο ήταν το σχέδιο του υπουργείου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Όπως αναφέρει, καμία σαφής απάντηση δεν δόθηκε τότε. «Δυστυχώς», συμπληρώνει, «η απάντηση δίνεται τώρα με τραγικό τρόπο. Σήμερα στην Αττική, χθες στα Κύθηρα, στη Ζάκυνθο. Με χιλιάδες στρέμματα δάσους καμμένα και περιουσίες πολιτών κατεστραμμένες».

«Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με “υπουργό” τον ανύπαρκτο κ.Τόσκα, άφησε τα πράγματα στην τύχη. Τώρα αναζητά εύκολες δικαιολογίες για την ανικανότητά της», καταλήγει το Ποτάμι.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ανικανότητα και η αδυναμία της Κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της για την μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική.

Ο συντονισμός ανύπαρκτος, μεγάλες οι ελλείψεις στα μέσα κατάσβεσης και οι αρμόδιοι ουσιαστικά εξαφανισμένοι.

Ο τραγικός κ. Τόσκας αγωνίζεται ως νέος Κλουζώ, να ανακαλύψει συνωμότες και συμμορίες. Η περιφερειάρχης κ. Δούρου αναζητείται. Η ενημέρωση γίνεται μόνο από τα κανάλια, μια και οι υπεύθυνοι σιωπούν.

Και ακόμη χειρότερα ο κ. Τσίπρας δίνει εντολές κινητοποίησης με πολύωρη καθυστέρηση μέσω tweet (!), με μοναδικό στόχο να απαλλαγεί από τις ευθύνες.

Ανικανότητα μαζί με ανευθυνότητα και ολιγωρία, που οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και αφήνουν απροστάτευτους τους πολίτες.

Ευτυχώς ο ηρωισμός των πυροσβεστών και των εθελοντών διασώζει ό,τι είναι δυνατόν.

Έστω και τώρα, οι της Κυβέρνησης ας ασχοληθούν σοβαρά με την αντιμετώπιση της καταστροφής. Και ας μη διανοηθεί κανείς να επικαλεστεί πάλι τον «στρατηγό άνεμο».

Ένωση Κεντρώων: Δεν είναι ώρα πολιτικής αντιπαράθεσης

«Δεν είναι η ώρα της πολιτικής αντιπαράθεσης, για το ποιος έχει την ευθύνη που καταστρέφονται περιουσίες και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, από τις πρόσφατες πυρκαγιές» τόνισε από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων για τις φωτιές που είναι σε εξέλιξη.

«Είναι όμως η ώρα της πολιτικής ευθύνης και σοβαρότητας. Η Ένωση Κεντρώων καλεί την κυβέρνηση να φέρει στο δημόσιο διάλογο το σοβαρό θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο. Χρειάζεται να καταστρωθεί ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου, ώστε να προστατευτούν, οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες των πολιτών. Και αυτή την θέση η Ένωση Κεντρώων θα επιμείνει μέχρι να βρεθεί λύση» συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Πλήρη κινητοποίηση ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έλαβε ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα.

«Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες», συμπλήρωσε σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα, ειδικά αυτών σε Κάλαμο Αττικής και Ζάκυνθο.

Σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα «βλέπουν» παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες  ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο.

Διαβάστε ακόμη:

Μεταφέρονται από το στρατόπεδο στον Βαρνάβα οι πύραυλοι Χοκ (φωτο)

Πρόεδρος κοινότητας Βαρνάβα: Πληροφορίες για έναν αγνοούμενο

Ποιες περιοχές «απειλούνται» σήμερα από φωτιές (χάρτης)

91 φωτιές σε ένα 24ωρο στη χώρα – Πού δίνεται η μάχη

Φωτιά στο Νέο Φρούριο Κέρκυρας: Για εμπρησμό κάνει λόγο ο δήμαρχος

Δ. Αθηναίων: Στέλνει υδροφόρα οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς σε Κάλαμο & Βαρνάβα

Την εκκένωση κατοικιών ζητά ο δήμος Ωρωπού – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Χωρίς ρεύμα η περιοχή του Βαρνάβα – Διευκρινήσεις του ΔΕΔΔΗΕ

Αμαλιάδα: “Φοβάμαι ότι πρόκειται για εμπρησμό”, λέει ο δήμαρχος

Πατούλης: Εμπόδιο η γραφειοκρατία για την πρόληψη πυρκαγιών

Προβληματίζουν την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές στο Μαραθώνα

Φωτιά και στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

ΚΕΔΕ: Περιοδεία Πατούλη στις περιοχές όπου μαίνονται οι φλόγες

Κικίλιας: Η ανικανότητα δεν κρύβεται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας

Ζάκυνθος: Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις – Δεν επιχειρούν πτητικά μέσα

ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε δίπλα στους πληγέντες – Συγχαρητήρια σε όσους επιχειρούν

Βαρνάβας: Επιβάτης αεροπλάνου έβγαλε βίντεο τις εστίες της φωτιάς

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στα Καμένα Βούρλα

Δεν επιβεβαιώνει τα περί εμπρησμού της Κυβέρνησης η Πυροσβεστική

Πώς θα προστατεύσετε το σπίτι σας από πυρκαγιά – Οδηγίες

Περ. Αττικής για πυρκαγιές: Οι πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Π. Σκουρλέτης και Ν. Τόσκας

Πολάκης κατά ΣΚΑΙ για πυρκαγιές: “Επιεικής ο όρος ξεφτίλες!”

Κάλαμος: Ενισχύεται σενάριο εμπρησμού -Εντοπίστηκε μπουκάλα φυσικού αερίου (φωτο)

Ποιες περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πυρκαγιάς

Σκουρλέτης: Σημασία έχει να σβήσουμε τα μέτωπα – Δε χρειάζεται λαϊκισμός

Δούρου: Όταν επιχειρούμε σιωπούμε – Να μη γράφονται ανακοινώσεις από ξαπλώστρες

Στο έλεος βλαβών καναντέρ – Επιχειρούν μόλις έξι για 91 πυρκαγιές

Αδιάκοπη η μάχη με τις φλόγες σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι (φωτο)

Μαξίμου: Δεν είναι ώρα για λόγια – Προέχει να μη θρηνήσουμε ζωές

Δραματικές εκκλήσεις πυροσβέστη για νερό και ψωμί σε συναδέλφους του (φωτο)

Κάλαμος: Πού μπορούν να απευθυνθούν όσοι έχουν ανάγκη για διαμονή

Ο πυροσβέστης, παγκόσμιος πρωταθλητής, που σβήνει φωτιές και καίει καρδιές