φωτιά-στο-ναύπλιο-ενισχύθηκαν-οι-δυνά-1041204
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.08.2022 | 19:05

Φωτιά στο Ναύπλιο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στα Πυργιώτικα

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις από το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστο στο Ναύπλιο. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Πυργιώτικα και γρήγορα πήρε διαστάσεις, ενώ υπήρξε έντονη ανησυχία για τον οικισμό που βρίσκεται στην περιοχή.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 16:00, υπήρξε και ένα νέο μέτωπο σε περιοχή παρακείμενη των Πυργιώτικων, στα Λευκάκια, ωστόσο υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη φωτιά στα Πυργιώτικα επιχειρεί και ομάδα Νορβηγών πυροσβεστών, ενώ σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με την πυροσβεστική υπηρεσία έγινε σαφές πως η προσπάθεια για να ελεγχθεί το μέτωπο συνεχίζεται, με το ευτύχημα να είναι πως δεν έχουν αναφερθεί φθορές στο οικιστικό κομμάτι της περιοχής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ναύπλιο, επιχειρούν αυτή την ώρα 57 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 Νορβηγοί πυροσβέστες, 13 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν τόσο μηχανήματα έργου όσο και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.