φωτιά-στο-λαγονήσι-ανάμεσα-στα-σπίτια-678297
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.09.2019 | 15:31

Φωτιά στο Λαγονήσι: Ανάμεσα στα σπίτια οι φλόγες – Εντολή εκκένωσης (φωτο)

Μεγάλη φωτιά μαίνεται  στο Λαγονήσι, στο ύψος του Grand Resort. Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και επί τόπου έσπευσαν  ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύθηκαν και από εναέρια μέσα.

Η φωτιά ξέσπασε από οικόπεδο με ακαθάριστα ξερά χόρτα στην οδό Σφενδώνης, ανάμεσα σε πολλά σπίτια, ενώ μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι οκτώ μποφόρ. Η αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και απομακρύνονται από τα σπίτια τους, ενώ έκκληση να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους απηύθυνε ο δήμος Σαρωνικού:

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη ζημιές σε σπίτια, η έκτασή τους ωστόσο αυτή την ώρα παραμένει άγνωστη. Περίπου στις 3 το μεσημέρι, η φωτιά έτεινε προς ύφεση, όπως είπε ο δήμαρχος Σαρωνικού στην ΕΡΤ:

Κλειστή είναι η Αθηνών – Σουνίου από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Κρέσνας, αλλά και η οδός Παπαφλέσσα από τη λεωφόρο Καλυβίων έων την Παύλου Μελά.

Φωτιά στο Λαγονήσι- Ανάμεσα στα σπίτια οι φλόγες
Βίντεο 8
lag01
lag02
lag03
lag04

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και ήδη έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, τρία επιχειρησιακά και ένα συνονιστικό ελικόπτερο.