φωτιά-στην-κερατέα-εκκένωση-ζήτησε-η-π-908305
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.05.2021 | 12:23

Φωτιά στην Κερατέα: Εκκένωση ζήτησε η πυροσβεστική

Την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή που καίει η φωτιά στην Κερατέα ζήτησε η Πυροσβεστική. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις.

Διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα πλησίον της περιοχής Ρουμούντι του δήμου Λαυρεωτικής στην Κερατέα με τον επικεφαλής αξιωματικό της πυροσβεστικής να ζητά εκκένωση της γύρω περιοχής.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ πρόκειται για 15 σπίτια στον οικισμό οι κάτοικοι των οποίων απομακρύνθηκαν με την συνδρομή του δήμου.

Η φωτιά αυτή την ώρα καίει δασική έκταση και όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες περιορίζεται σε λοφίσκο της περιοχής πάνω από τον δρόμο που ενώνει την Κερατέα με το Λαύριο.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί και πλέον από εδάφους επιχειρούν 36 πυροσβέστες ενώ έχουν κινητοποιηθεί και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα ένα αεροπλάνο και δυο ελικόπτερα.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον οικισμό και πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών χωρίς να προκληθούν όμως ζημιές, όπως μετέδωσε επίσης η ΕΡΤ, επικαλούμενη αξιωματικούς της πυροσβεστικής.

Μάλιστα, φαίνεται πώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ευνοούν την κατάσβεση της φωτιάς και εκφράζεται η αισιοδοξία πώς σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο.