φωτιά-στη-νέα-μάκρη-κοντά-σε-σπίτια-δ-943337
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.09.2021 | 23:23

Φωτιά στη Νέα Μάκρη κοντά σε σπίτια – Δήμος Μαραθώνα: Εκκενώστε τώρα (βίντεο)

Δύο πυρκαγιές, από άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πριν από λίγη ώρα σε δασικές εκτάσεις στην Νέα Μάκρη Αττικής, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη είναι στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι, κοντά σε σπίτια.

Στην περιοχή αρχικά επιχειρούσαν 11 οχήματα και 25 πυροσβέστες, με το βάρος της Πυρόσβεσης να πέφτει στο Λίβισι,  καθώς η άλλη πυρκαγιά κατευθύνεται προς την θάλασσα χωρίς να απειλεί κάτι άμεσα, μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στη Νέα Μάκρη Αττικής για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Να σημειωθεί ότι λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής από το ύψος της οδού Βασίλειου Ρώτα.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ζητά: Εκκένωση τώρα

Λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του ο δήμος Μαραθώνα, επίσης, ζητούσε, εκκένωση των περιοχών: “Μεγάλη φωτιά αυτήν την ώρα στο Λιβίσι και στον Άγιο Εφραίμ. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους.”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
12.07:Άνοιξε το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση). Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της πυρκαγιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε.
12:37:
Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων στην περιοχή της Νέας Μάκρης, οι #πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε πολλές διαφορετικές εστίες #πυρκαγιάς, με 112 #πυροσβέστες , 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ.