φωτιά-στα-καλύβια-εκκενώθηκαν-τρεις-ο-819598
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.09.2020 | 15:00

Φωτιά στα Καλύβια: Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί κι ένα οικοτροφείο

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική και οικοπεδική περιοχή στη θέση Φέριζα στα Καλύβια Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τρεις οικισμοί: Φέριζα, ‘Αγιος παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας καθώς κι ένα οικοτροφείο με 30 παιδιά που υπάρχει στην περιοχή. Μάλιστα οι κάτοικοι των περιοχών ενημερώθηκαν με μήνυμα από το 112 ώστε να κινηθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Παράλληλα λόγω της έκτασης και της έντασης της φωτιάς, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πλέον, επιχειρούν για την κατάσβεσή της, 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Το μήνυμα από το 112:

Μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου είπε πως η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε».