φωτιά-σε-δασική-έκταση-στη-φθιώτιδα-ε-933016
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.08.2021 | 18:31

Φωτιά σε δασική έκταση στη Φθιώτιδα – Εντολή εκκένωσης οικισμού

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση ανάμεσα στο Λογγίτσι και το Νεοχώρι Φθιώτιδας.

Ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που στην ορεινή και δύσβατη περιοχή ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, δημιούργησαν ένα μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και νότια.

Αν και στην αρχή η φωτιά δεν απειλούσε οικισμούς, ο δυνατός άνεμος άλλαξε την κατεύθυνση με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας να δώσει εντολή εκκένωσης του οικισμού Λογγίτσι.

Στο σημείο, σύμφωνα με το lamiareport.gr έσπευσαν άμεσα ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ σηκώθηκαν αρχικά τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Ρίψεις στο σημείο ανέλαβαν να κάνουν άλλα τρία αεροσκάφη (τα δυο Canadair) που σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου.

Στο σημείο φτάνουν και υδροφόρες από Δομοκό και Στυλίδα, καθώς και ένα χωματουργικό να συνδράμει τους πυροσβέστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά καίει σε σημείο που δεν υπάρχουν τρόποι πρόσβασης και οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να προσεγγίσουν το μέτωπο.

Έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση 34 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, δύο αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε υψόμετρο και δεν απειλεί κάποιον οικισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου πριν 15 μέρες, στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ανατολικότερα από την σημερινή θέση, είχε εκδηλωθεί πάλι πυρκαγιά, η οποία είχε κάψει περισσότερα από 3.000 στρέμματα.