folli-follie-νέα-προθεσμία-για-τους-εμπλεκόμενο-531038
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.11.2018 | 14:58

Folli Follie: Νέα προθεσμία για τους εμπλεκόμενους

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις έγγραφες εξηγήσεις τους ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα τα δέκα πρώτα πρόσωπα που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, η σύζυγός του Κατερίνα και ο γιος τους Γιώργος Κουτσολιούτσος), καθώς και τα άλλα επτά πρόσωπα έλαβαν από τον εισαγγελέα, Ιωάννη Δραγάτση, νέα προθεσμία (με καταληκτική ημερομηνία την ερχόμενη Τρίτη), προκειμένου να ενημερωθούν επί της ογκωδέστατης δικογραφίας και να καταθέσουν -μέσω των δικηγόρων τους- υπομνήματα με τις εξηγήσεις και τη σχετική επιχειρηματολογία τους. Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται, ως ύποπτοι, αφορούν «απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού» και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένου ότι αναμένεται να ακολουθήσουν νέες κλήσεις από τον εισαγγελέα σε «υπόπτους» σχετικά και με άλλα αδικήματα («χειραγώγηση της αγοράς» κ.λπ.), η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα περιοριστεί, προς το παρόν, να απαντήσει στα τυπικά νομικά ζητήματα που τίθενται με τις εν λόγω κλήσεις και θα εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και θα έχει διαμορφωθεί συνολικά το σχετικό αποδεικτικό υλικό.

Σημειώνεται ότι γονείς και γιος επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από διαφορετικούς δικηγόρους, γεγονός που πιθανότατα σημαίνει ότι θα διαχωρίσει ο καθένας τη θέση του, τον ρόλο του και τις ευθύνες του στην υπόθεση (άλλα θα υποστηρίξουν οι γονείς και άλλα ο γιος).

Τα άλλα επτά πρόσωπα, που θα δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι είναι ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του Δ.Σ. την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017. Οι περισσότεροι αναμένεται να αποδώσουν σχετικές ευθύνες στην Ασία και στο γκρουπ του ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες.