φωκίδα-έξι-σεσημασμένοι-διέρρηξαν-80-σπ-446583
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.04.2018 | 18:01

Φωκίδα: Έξι σεσημασμένοι διέρρηξαν 80 σπίτια

Είχαν χάσει τον ύπνο τους τα τελευταία δυο χρόνια οι κάτοικοι των πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών της Φωκίδας, από την δράση μιας σπείρας διαρρηκτών που δρούσαν τις πρωινές ώρες χτυπώντας κυρίως μονοκατοικίες στις οποίες παραβίαζαν παράθυρα ή βοηθητικές πόρτες.

Η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, που βασίστηκε στο modus operandi και την αξιολόγηση στοιχείων που βρέθηκαν στους στόχους της σπείρας, οδήγησε στην ταυτοποίηση έξι Ελλήνων ηλικίας 30, 28, 24, 22, 20 και 19 χρόνων, που όλοι είναι σεσημασμένοι για κλοπές!

Από το καλοκαίρι του 2016 ως τις 3 Μαρτίου φέτος, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, εκμεταλλεύονταν την απουσία των ενοίκων και είχαν διαπράξει συνολικά 64 διαρρήξεις και 16 απόπειρες που τους είχαν αποφέρει χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 149.285 ευρώ!

Συγκεκριμένα, διέπραξαν 34 κλοπές και έξι απόπειρες σε περιοχές της Άμφισσας, επτά κλοπές και μια απόπειρα στον Άγιο Γεώργιο, τέσσερις κλοπές στο Σερνικάκι, επτά κλοπές σε σπίτια και μια απόπειρα σε ταβέρνα στον Άγιο Κωνσταντίνο, μια κλοπή και μια απόπειρα στην Αγία Ευθυμία, δυο κλοπές και μια απόπειρα στη Βουνιχώρα, τέσσερις κλοπές στον Ελαιώνα, μια κλοπή στους Δελφούς, πέντε απόπειρες στο Δροσοχώρι, μια κλοπή στα Καστέλια Φωκίδας, μια κλοπή σπίτι και μια σε ξωκλήσι στο Χρισσό, μια κλοπή στο Σκάλωμα Φωκίδας και μια απόπειρα στο Πάνορμο, κατά την οποία είχαν συλληφθεί τρεις από τους δράστες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των έξι δραστών για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών συνεχίζουν την προανάκριση για να ταυτοποιήσουν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας και να εξιχνιάσουν και άλλες κλοπές που μπορεί να έχουν διαπράξει.