φλώρος-αρνείται-ότι-έδωσε-εντολή-να-δο-524659
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.04.2019 | 13:46

Φλώρος: Αρνείται ότι έδωσε εντολή να δολοφονήσουν τον δικηγόρο στην Πεντέλη

Υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες και με τον δικηγόρο-θύμα προφυλακισμένο στις φυλακές του Κορυδαλλού για εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» άνοιξε την Τετάρτη στο μεικτό ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η αυλαία της δίκης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του, με κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δικηγόρος επέλεξε να μην παραστεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, καθώς όπως δήλωσε και ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ως εκ τούτου ζητεί την αναβολή της δίκης.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο διαβάστηκε δήλωση του κατηγορούμενου δικηγόρου στην οποία ανέφερε: “δεν επιθυμώ να παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων”. Για “αντιφατική ερμηνεία” της δήλωσης η οποία μπορεί να εκληφθεί και ως παραίτηση από την πολιτική αγωγή έκανε λόγο η υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου εκφράζοντας αντιρρήσεις για την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης .

Ο έτερος δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον προφυλακισμένο δικηγόρο κ. Θεόδωρο Παναγόπουλο διευκρίνισε προς το δικαστήριο ότι έχει παραιτηθεί από την εκπροσώπηση του μέχρι πρότινος εντολέα του για την υπόθεση αυτή. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από την πλευρά της να ενημερωθεί με φαξ από τον Κορυδαλλό σχετικά με τις προθέσεις του προφυλακισμένου δικηγόρου προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει την μεταγωγή του “για να ξεκαθαρίσει”.

Το φαξ δεν έφτασε και τελικά το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του δικηγόρου μέσα στην ημέρα με τους ενόρκους να διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία.

Στο εδώλιο κάθισε σήμερα ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν το πρόσωπο που έδωσε την εντολή στους δυο φυσικούς αυτουργούς που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος των φυλακών , να δολοφονήσουν τον δικηγόρο τον Νοέμβριο 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Στο δικαστήριο προσήχθησαν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δυο Αλβανοί οι οποίοι φέρονται να έχουν κομβικό ρόλο και στην ερευνώμενη υπόθεση για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης στις φυλακές του Κορυδαλλού.